Így marad szaftos az omlós rosé kacsamell - Gyorsan elkészül az ünnepi fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A neve elegáns, az elkészítése egyszerű a rosé kacsamellnek, amely tökéletes fogás lehet az ünnepi asztalra is.
A kacsa a szárnyasok között előkelő helyet foglal el, elképesztően szaftos és omlós a húsa. Roséra sütve lesz igazán különleges, az ünnepi asztal kedvelt fogása.
Amilyen elegánsan hangzik, annyira egyszerű, nem kell tőle megijedni, nagyon könnyen elkészíthető, csak oda kell figyelni a pontos sütési időre, hogy a hús megfelelő színű és állagú legyen. Fontos, hogy hízott kacsamellel dolgozz, amin a bőre is rajta van, és amikor vagdosod be a bőrét, ügyelj rá, hogy a húst ne sértsd meg.
Kacsacombból is isteni ünnepi főételt varázsolhatsz, ahhoz itt találsz szuper receptet.
Rosé kacsamell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet kacsamellfilé (hízott, bőrös)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Készítsük elő a kacsamelleket, a zsírosabb részeket vágjuk le, a bőrét pedig óvatosan vagdossuk (irdaljuk) be úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele kevés olajat, majd kezdjük el a húsokat pirítani úgy, hogy a bőrös részük legyen lefelé. Addig süssük közepes erősségű lángon, amíg ki nem sül a bőréből a zsír és ropogós nem lesz, ezt folyamatosan ellenőrizzük. Ekkor fordítsuk meg, majd süssük 2-3 percet a másik oldalát is.
Tálalásig tegyük 50-60 fokra előmelegített sütőbe. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors