Kukoricás tócsni rengeteg sajttal sütve: friss zöldfűszerekkel a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem kell kukoricaszezon ahhoz, hogy élvezhesd ezt a puha tócsnit, amelyből még a hús sem fog hiányozni.
A receptben konzervet vagy mirelitet írtunk, de ha szezonja lesz, természetesen használj ehhez a tócsnihoz friss kukoricát. Annak ellenére, hogy konzervkukoricából készül, a zöldfűszerek és az újhagyma miatt egészen tavaszi hangulata lesz.
A tócsni gyorsan elkészíthető és laktató étel. Az eredeti változat hagyományos krumpliból készül, de készítheted édesburgonyából is.
A kukorica és a sajt szuper páros, akár feltétként is működnek, tejszínes szósszal egy sima tésztát is fejedelmivé varázsolnak. Ugyanígy tócsnit is süthetsz belőlük, amelyet érdemes valamilyen mártogatóssal kínálni.
Sajtos-kukoricás tócsni
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm kukorica (konzerv vagy mirelit)
- 50 gramm koriander (apróra vágva)
- 50 gramm újhagyma
- 1 evőkanál lime-lé
- 120 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 2 darab tojás (L-es)
- 60 milliliter tej
- 160 gramm reszelt sajt (gouda vagy cheddar)
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálba borítsuk bele a lecsepegtetett kukoricát. Adjuk hozzá a koriandert, az apróra vágott újhagymát és öntsük rá a lime levét.
Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojásokat.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd forgassuk össze a kukoricás keverékkel. Öntsük hozzá a felvert tojást, a tejet, és szórjuk bele a reszelt sajtot. Viszonylag sűrű masszát kell kapnunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy kanállal vegyünk ki egy adagot a masszából, tegyük az olajba, és kicsit lapogassuk el. Tehetünk több adaggal is a serpenyőbe, csak ne érjenek össze. Süssük a tócsnik egyik oldalát 2-3 percig, majd óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük ugyanennyi ideig. Akkor jó, ha a szélük aranybarnára pirul. Szedjük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Getty Images