Villámgyors, krémes sütőtökös tészta – A maradék tököt is használhatod hozzá
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a tésztaétel nagyon jó példája annak, hogy hogyan készíts gyorsan ízletes és laktató vacsorát a családnak.
Gyorsan kész van és kevés alapanyagból készül ez a finom, krémes és laktató tészta. Az étel a klasszikus Alfredo tészta kicsit átalakítva, kicsit egészségesebbé téve. A krémességet a sütőtökpüré hozza, ettől válik laktatóvá az étel, a színe pedig a legszürkébb őszi délutánt is feldobja.
A klasszikus Alfredo tészta tejszín nélkül készül, a tejszínes változat Amerikából terjedt el, az olaszok kizárólag vajjal és parmezánnal oldották meg a krémes állagot.
Készítheted spagettiből, de igazából bármilyen tésztával finom. Ahhoz, hogy még gyorsabban elkészüljön, érdemes korábban megsütni a sütőtököt, hogy már csak pürésíteni kelljen. Ha tetszik az Alfredo ízvilága, de húsra is vágysz, akkor készítsd el csirkére a szószt, biztosan szeretni fogod.
Sütőtökös alfredo tészta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm spagetti
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 gramm sütőtök (pürésítve)
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 50 gramm parmezán
- ízlés szerint zsálya
Elkészítés:
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát.
A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.
A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, keverjük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan pirítsuk, vigyázva, hogy ne égjen meg. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne. Keverjünk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy annyira legyen krémes, amennyire szeretnénk. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz.
Ízlés szerint friss parmezánnal és friss zsályalevéllel tálaljuk.
Fotó: Getty Images