Laktató tarhonyás lecsó bő szafttal - Hogyan főzd együtt a tarhonyát a zöldségekkel?
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A jó lecsóhoz nem kell alkalom, nem kell indok, egyszerűen csak sokszor kell készíteni, mert mindenki szereti.
Bár a lecsószezon sajnos nem tart egész évben, amíg csak lehet, készíts rendszeresen. Miért? Mert a legegyszerűbb és a legjobb étel a világon. Az alapváltozatban a hagymás alapra paprika és paradicsom kerül, és ezt szinte a végtelenségig lehet variálni. A receptet kicsit mindenki másképp csinálja, van, aki több paradicsomot tesz bele, van, aki sok tojással, van, aki rizzsel vagy épp sok kolbásszal szereti.
Na, de próbáltad már tarhonyával? A tarhonya egyrészt a menza rettegett körete, másrészt pedig nagyon finom tésztaétel, amely a szaftos fogásokhoz remekül illik. Ahogy ehhez a lecsóhoz is, de a tojás sem maradhatott ki belőle. Aki még tartalmasabban szeretné, szeletelhet bele kolbászt is.
Tarhonyás lecsó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 5 darab paradicsom
- 10 darab paprika
- 1 fej hagyma
- 200 gramm tarhonya
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 300 milliliter víz
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, a paprikát is vágjuk össze. A paradicsomról húzzuk le a héját, azt is daraboljuk fel.
A tarhonyát vagy szárazon, vagy egy pici olajon pirítsuk meg, majd tegyük át egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Dobjuk rá a paprikát, fonnyasszuk együtt 10 percig, majd tegyük rá a paradicsomot és a tarhonyát is. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd közepes erősségen addig főzzük, amíg meg nem puhul a tarhonya és a zöldségek össze nem esnek. Ekkor verjük fel a tojásokat, keverjük a lecsóhoz, majd pár perc után vegyük le a tűzhelyről.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors