Filléres, egytepsis csirkeszárnyak sült krumplival: spórolós napokra tökéletes választás

cskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkeszárny jól fűszerezhető és pácolható, akkor a legfinomabb, ha a sütőbe tolva sül pirosra.

A tepsiben sült szárny nagyon változatosan készülhet. Amennyiben szereted a csípőset, érdemes pikáns pácban megforgatnod a húst, úgy ropogósra sütni, de mediterrán fűszereket is használhatsz. Ha azonban nem szeretnél a páccal vesződni, akkor a húst hagyományosan, sóval, borssal és fokhagymával ízesítve dobd a sütőbe.

A csirkeszárny viszonylag olcsó, 2000-3000 forintból ki lehet hozni körettel együtt egy tartalmasabb vacsorát, amit a család jóízűen fog elfogyasztani. A szárnyát érdemes krumplival együtt sütni, így egyszerre fog elkészülni a kettő. Egyszerű, szerény étel, mégis nagyszerű, kínálj mellé kenyeret és savanyút, úgy még finomabb.

Tepsiben sült csirkeszárnyak

csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm csirkeszárny
  • 1 kilogramm krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplit tetszőlegesen daraboljuk fel.

A szárnyakat fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymaporral, helyezzük őket tepsibe, rakjuk melléjük a krumplit, amit szintén ízesítsünk sóval és borssal. A krumplit és a szárnyát öntözzük meg olajjal, kevés víz is kerülhet alá, de nem muszáj.

Alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, utána vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a húsokat és toljuk vissza még 20 percre, amíg szép aranybarna színt kapnak. Minden sütő más, ezért mindig figyeljünk a sülő ételre, mert lehet, hogy kevesebb ideig, de az is előfordulhat, picit tovább kell majd sütni a tepsis fogást.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük