
Uborkás krémsajt póréhagymával dúsítva - Kenyérre kenve, de mártogatósnak is isteni

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha
Ropogós

Tejszínes citromfagyi gép nélkül: a nyár kedvence lesz

Hamis pulled pork jackfruitból: izgalmasan füstös és szaftos

Mamaféle cseresznyés-mákos rétes: házi tésztával mutatjuk

Lecsós tarhonya hússal és zöldborsóval dúsítva: kiadós és finom

Fókuszban az újburgonya: 8 izgalmas recept egy helyen
A krémsajtos alaphoz szuperül illik a lédús uborka és az intenzívebb ízű, de nem erős póréhagyma.
Egy finom és tápláló szendvicsnél nincs jobb a világon, de csak akkor, ha minőségi és egészséges hozzávalókkal töltöd meg. Nyugodtan készíts otthon kencéket, amelyeket pillanatok alatt összeállíthatsz és sokkal izgalmasabb lesz tőlük akár egy szelet kenyér is.
Ha csak vajad van otthon, akkor zöldfűszerekkel készíts fűszervajat, amellyel nemcsak kenyeret, hanem húsokat is ízesíthetsz. Ha pedig laktatóbbra vágysz, akkor a klasszikus tonhalkrém sem maradhat ki, amelyet joghurt és majonéz tesz selymessé. Teheted kenyérre is, de mártogatósnak is tökéletes. A sajtkrém is sokféleképpen ízesíthető, mindenképpen próbáld ki ezt a könnyed uborkás változatot, amelyet póréhagymával tehetsz intenzívebb ízűvé.
Uborkás krémsajt póréhagymával

Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm krémsajt (natúr)
- 1 darab kígyóuborka (kisebb)
- 10 szelet póréhagyma
- 1 teáskanál balzsamecet
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Az uborkát és a póréhagymát vágjuk egészen apróra, keverjük a krémsajthoz, majd sózzuk meg ízlés szerint, tegyük hozzá a balzsamecetet. Botmixerrel ízlés szerint dolgozzuk össze, hagyhatunk benne kisebb darabokat is. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors