Titkos hozzávaló, ami új szintre emeli a paradicsomos spagettit: nagyon finom lesz tőle
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A francia konyha bőkezű vajhasználati szokásairól híres, pedig az olaszok is szeretik ezt a módszert.
Az egyetlen recept, amit nyolcéves korom óta ismerek és el is tudok készíteni, az a paradicsomos spagetti. Olívaolaj, hagyma, paradicsom, só, bors. Így tanultam, ez minden recept közül az első, amit ismerek. Elképzelhetetlen volt, hogy máshogyan is készíthető a paradicsomszósz, pedig most kiderült, hogy egyáltalán nem eretnek gondolat másféle zsiradékkal indítani a megszokott folyamatot.
Marcella Hazan, az amerikaiak számára egyik legfontosabb olasz szakácskönyvszerző, paradicsomszósz receptje nem csak, hogy vajjal kezdődik, de rengeteggel. Én ennyire nem mertem elrugaszkodni a valóságtól, a végeredmény így is eget rengető lett. A vaj nem csak ízesebbé, de hihetetlenül krémessé is teszi a szószt, amely így egyenletesebben, vastagabb rétegben vonja be a spagettiszálakat.
Vajas paradicsomszósz
Hozzávalók 4 személyre
- 30 gramm vaj
- 1 pici fej hagyma
- 500 gramm passzírozott paradicsom
- só, bors
Elkészítés:
A vajat egészen alacsony lángon felolvasztjuk, majd belekeverjük a nagyon finomra aprított hagymát. Megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, borsozzuk, majd tíz percig főzzük.
Frissen főtt spagettivel a legjobb.
Fotók: Ács Bori/Sóbors