
Fehérjedús vörösbabkrém villámgyorsan – Pirítósra kenve isteni feltét

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja
Egyszerű és gyors megoldás, ha gyorsan szeretnél egészséges kencét a kenyeredre.
Amikor igazán finom kenyeret eszel, sokszor elég, ha csak vajjal kened meg. Ha kicsit változatosabb fogásra vágysz, akkor pedig jöhetnek a kencék, amelyekhez biztos találsz otthon alapanyagot. Mártogathatsz bele zöldséget vagy kenheted kenyérre, kétszersültre, attól függ, mennyire vagy éhes, vagy mennyire vigyázol az alakodra.
A kencék lehetnek húsosak, de egyre több húsmentes krém is létezik. Készülhet céklából és fehérjedús tahiniből, vagyis szezámmagpasztából, ennél egészségesebb változat, ami még finom is, nem nagyon létezik. Ha mégis a retró ízek felé hajlasz, ráadásul hús nélkül sem tudsz élni, akkor készíts tepertőkrémet.
A vörösbabkrémet tényleg párperces munka összedobni, ráadásul babkonzerv jó eséllyel van a kamrádban. Egy kevés fűszerrel kell csak feldobnod és máris kenheted a kenyérre, ha reggelire eszed, biztos sokáig eltelít majd.
Vörösbabkrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz vörösbab (konzerv)
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 kávéskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A vörösbabkonzervet csepegtessük le. A hagymát vágjuk össze. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors