Mennyei, krémes Waldorf-saláta édes szőlővel, almával és ropogós dióval
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Alig kell hozzá valami, ízeiben mégis nagyon összetett a Waldorf-saláta, egyszerre édes, savanykás és fanyar.
A Waldorf-saláta 1893 óta van jelen a köztudatban, a New York-i Waldorf-hotelről kapta a nevét, ahol először debütált egy jótékonysági bál alkalmával. Eredetileg csak alma, zeller és majonéz alkotta, később azonban kiegészült a mára már kötelezővé vált ropogós elemmel, a dióval.
Ha ősszel készíted, mindenképp keverj bele szőlőt is, az édes gyümölcs nagyon jól harmonizál a savanykás almával és a fanyar zellerrel, de körtével is érdemes kipróbálni.
Ha túl töménynek érzed a dresszinget, a majonéz egy részét görög joghurtra cserélheted. Még intenzívebb ízeket érhetsz el, ha a diót lepirítod, mielőtt a salátába kevered.
Waldorf-saláta szőlővel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm majonéz
- opcionális görög joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
- 1 darab piros alma
- 1 darab zöld alma
- 150 gramm szőlő
- 100 gramm szárzeller
- 90 gramm dió
Elkészítés:
A majonézt keverjük össze a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Ha lágyítanánk az ízén, a majonéz egy részét cseréljük le görög joghurtra.
Az almákat mossuk meg, szedjük ki a magházukat, kockázzuk őket össze. A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, a zellert vágjuk szeletekre.
Tegyük a gyümölcsöket és a zöldséget egy tálba, adjuk hozzá a durvára vágott diót. Öntsük rá a majonézes dresszinget, majd keverjük alaposan egybe.
Fedjük le a tálat, majd tegyük a salátát a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images