20 perces zöldséges tortellini leves: az olasz töltött tészta szuper levesbetét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Az olasz konyhaművészet szépsége lenyűgöző, gazdag ízek, amiket viszonylag egyszerűen készíthetünk el.
Olaszország gyakran költözik a konyhámba, mivel szeretett testvérem kedvenc ételei szinte mind a mediterrán térségből valóak. A tészták és az ízes szószok a legnagyobb favoritok, főként a bolognai és a lasagne, nem okozna számára problémát, ha minden nap ezt a két tésztás ételt kellene ennie.
Azonban az olasz ételek iránti rajongás nem merül ki ebben a két fogásban, a tortellini, vagyis a töltött kis batyuk is nagy kedvencei. Ezek a minden jóval megpakolt tészták frissen, házilag készítve a legfinomabbak, de legyünk őszinték, a tésztakészítés művészetét nem űzhetjük minden nap. Sem idő, sem energia nem jut rájuk. Épp ezért mindig tartok otthon jó minőségű kész tortellinit, hisz ki tudja, mikor jöhet jól. Így született meg ez a recept is.
Ez az ízes, gazdag leves gyorsan elkészül és nagyon finom, próbáljátok ki bátran!
Zöldséges tortellini leves
Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 marék fagyasztott zöldborsó
- 250 gramm tortellini
- 2 evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 100 milliliter főzőtejszín
- kevés olaj
Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy edényt, öntsünk bele kevés olajat, majd a kockára vágott répákat és hagymát közepes lángon kezdjük el dinsztelni. Két perc elteltével adjuk hozzá a reszelt fokhagymákat a zöldségekhez, majd 1-2 perc után a fagyasztott zöldborsó is belekerül az edénybe. Alapos keverés után 2 evőkanál paradicsompürét teszünk a zöldségekre, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
A készülő levest ízesítsük sóval és borssal, 10 perc után adjuk hozzá a tortellinit is a leveshez, majd további 5 perc elteltével tejszínnel dúsítsuk. Forrástól számított 2-3 perc múlva tálalhatjuk is a levest.
Fotó: Getty Images