Házi mentaszirup 20 perc alatt: limonádék és koktélok legfinomabb alapja

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi szörpnek nincsen párja, mégis ritkán állunk neki, mert azt gondoljuk, hogy sok idő és energia, macerával járó feladat, amihez nincsen kedvünk, van jobb dolgunk is a szabadidőnkben.

Na, ez a recept ezt az álláspontot alaposan megcáfolja. Körülbelül 20, maximum 30 perc alatt készül el teljesen és 5 perc munkánkba kerül összesen. Össze kell forralni az alapanyagokat, lehűteni, majd üvegekbe tölteni. Kész. Nincs napokon át tartó áztatás, órákig tartó munka.

Első olvasásra nem hittem, hogy működik ez a recept, de aztán a sok-sok ötcsillagos értékelés meggyőzött, és meg kell mondanom, tényleg zseniális. Egyszerű, gyors, és körülbelül 40 pohárra elegendő szirupot nyerünk belőle - bár ez attól is függ, hogy mihez használnánk. 

Mihez érdemes használni?

  • egyszerűen szódával vagy vízzel, szörpként
  • limonádék ízesítésére
  • jeges teákba
  • uborkás vízbe
  • koktélokba

Bár ez nem a klasszikus értelemben vett erős, intenzív ízű szörp, ha sima vízzel hígítjuk, lehet, hogy több kell belőle, de ízesítésre kiváló és bármilyen folyadékból frissítő italt varázsol. 

Mentaszirup

mentasziruprecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre friss menta
  • 1 bögre víz
Recept idők

Elkészítés:

A mentaleveleket öblítsük át, hagyjuk lecsöpögni. Tegyük a cukrot, a vizet és a mentát egy kis lábasba. Forrásig melegítsük, ha a cukor elolvadt, akkor húzzuk le a tűzről.

Hagyjuk a mentaleveleket a szirupban, amíg ki nem hűl. Utána szűrjük le, öntsük a szirupot egy üvegbe.

Jól zárható üvegben vagy befőttesüvegben egy évig eláll a hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük