
Villámgyors, újhagymás tojáskrém: maradék főtt tojásból is elkészítheted
A petrezselyemtől és a hagymától friss, a majonézes szósztól krémes, a tojástól laktató ez a kence.
A tojáskrém kedvelt kence, mely rengetegféle variációban kipróbálható: finom majonézzel keverve, zöldfűszerekkel vagy mustárral gazdagítva. A házi kencét érdemes szezonális finomságokkal dúsítani, ilyen a medvehagyma, mely remekül érezteti magát a krémben.
A tojáskrém textúrája ízlés szerint alakítható: ha darabosan szereted, akkor csak villával törd össze, ha viszont selymesre készítenéd, akkor botmixerrel pürésítsd. A medvehagymával dúsított kence picit pikáns, a zöldnek és a Cayenne-borsnak köszönhetően. Ha úgy érzed, jöhet bele még egy kis extra íz, akkor lila hagymával dobd fel. A kence joghurttal lazítva készül, de helyette majonézt is használhatsz.
A tojásokat forrásban lévő, sós vízben 8-12 perc alatt főzzük meg. Ezután hűtsük ki és pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és tegyük keverőtálba.
A medvehagymát mossuk meg, daraboljuk fel és adjuk a tojásokhoz.
A tojásokhoz és a medvehagymához adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot és a joghurtot. Egy villával vagy botmixerrel keverjük simára a tojásos keveréket.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu