Jól kenhető medvehagymás tojáskrém: eteti magát, olyan finom
A pompás tojáskrém medvehagymával dúsítva készül, az íze kicsit pikáns, a textúrája nagyon krémes, pékárura is kenhető.
A tojáskrém kedvelt kence, mely rengetegféle variációban kipróbálható: finom majonézzel keverve, zöldfűszerekkel vagy mustárral gazdagítva. A házi kencét érdemes szezonális finomságokkal dúsítani, ilyen a medvehagyma, mely remekül érezteti magát a krémben.
A tojáskrém textúrája ízlés szerint alakítható: ha darabosan szereted, akkor csak villával törd össze, ha viszont selymesre készítenéd, akkor botmixerrel pürésítsd. A medvehagymával dúsított kence picit pikáns, a zöldnek és a Cayenne-borsnak köszönhetően. Ha úgy érzed, jöhet bele még egy kis extra íz, akkor lila hagymával dobd fel. A kence joghurttal lazítva készül, de helyette majonézt is használhatsz.
Tavaszi medvehagymás tojáskrém
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab tojás
- só ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
- fekete őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 6 evőkanál joghurt
Elkészítés:
A tojásokat forrásban lévő, sós vízben 8-12 perc alatt főzzük meg. Ezután hűtsük ki és pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és tegyük keverőtálba.
A medvehagymát mossuk meg, daraboljuk fel és adjuk a tojásokhoz.
A tojásokhoz és a medvehagymához adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot és a joghurtot. Egy villával vagy botmixerrel keverjük simára a tojásos keveréket.
-
2024-04-07 08:36:02
-
2024-03-30 08:36:02
-
2024-03-26 07:52:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!