![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Megvan a Bocuse d'Or végeredménye - Így szerepelt Pohner Ádám és csapata
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pohner Ádám és csapata a 12. helyen végzett a 2019-es Bocuse d'Or világdöntőjén! Már az is hatalmas eredmény, hogy kijutottunk a lyoni döntőre, az pedig, hogy az erős középmezőnyben végeztünk, közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött, szuper teljesítmény!
A dobogó első három helyére a skandináv országok kerültek: első lett Dánia, a második helyet a svédek kaparintották meg, a bronzérmes pedig Norvégia lett. A magyar csapat a 12. helyen végzett közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött. Összesen 24 indulóból szerezték meg a 12. helyet, úgyhogy büszkék lehetünk a magyar csapatra, beért a rengeteg munka, a felkészülésre szánt idő és energia.
A legjobb tányértéma különdíját Franciaország kapta, a legjobb hústál díját Finnország nyerte el, a legjobb commis, vagyis segítő a dániai volt. A legjobb poszter díját Marokkó kapta.
A Bocuse d'Or versenyén különösen fontos, hogy a nemzeti karakter megjelenjen a tányéron: Pohner Ádámék ezt maximálisan teljesítették, ételeikben megjelent a derelye, a tokaji borecet, a bikavér és technológiaként a magyar gasztronómia tradicionális eleme, a savanyítás.
A balatonszemesi Kistücsök Étterem 25 éves séfje, Pohner Ádám 2018 februárjában nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét, majd Torinóban, az európai válogatón 8. lett, így továbbjutott a lyoni világdöntőre.
![bocuse 2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2908/29086/290861/29086165_0c5fe802faf18b18f89c69cb6b88b0d3_wm.jpg)
Fotó: Bocuse d'Or Facebook-oldal
Pohner Ádám és segítője Csillag Richárd, illetve coacha Segal Viktor tegnap, január 29-én másodikként mutatták be tányérjaikat, a versenyszabály újítása miatt a séf helyett Segal Viktor tálalt. A kóstoló zsűri már tegnap döntött a magyar csapat pontjairól, de azt csak most, a végső eredményhirdetésen ismerhette meg a közönség.
Hústálukhoz csontos borjúkarajt kellett felhasználniuk, a tálon sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és "retekgombóc", mustáros zöldborsó, hagymatart, és egy rendkívül különleges "derelye" szerepelt. Tányértémájukat kagylókkal kellett megalkotniuk: a zöldséges chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, amit egy tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint pastis mártás egészített ki.
Szívből gratulálunk a magyar csapatnak! Szép teljesítmény!
A magyar csapat ételei:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A győztes, Dánia táljai:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A második helyezet, Svédország táljai:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bronzérmes, Norvégia táljai:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A marrokói győztes poszter:
![marokkoolakat](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2909/29091/290915/29091509_b17c260ecda3321a59322f41b1900359_wm.jpg)
Fotó: Bocuse d'Or hivatalos oldala