Elrajtolt a magyar csapat a Bocuse d’Oron – Mutatjuk, miket főznek

bocuse3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ma reggel 9-kor kezdte meg a magyar csapat a főzést, a versenyételeiket 14 órától kezdve mutatják be a zsűrinek, végeredmény pedig 18 órakor lesz.

Ahogy már korábban írtuk, a Bocuse d’Or európai döntőjét idén Budapesten, a Hungexpón rendezik meg, a magyar csapat a mai napon főz 8 másik nemzettel együtt. Dalnoki Bence képviseli Magyarországot, akinek a munkáját Nyikos Patrik commis fogja segíteni. A csapat coacha Széll Tamás, a magyar csapat elnöke pedig Szulló Szabina. 

Egy hústálat és egy vegetáriánus melegételt kell megalkotniuk, előbbi kötelező elemei a kacsamáj, őzgerinc és -comb, tejföl és túró, utóbbi központi szereplője a krumpli. Háromféle burgonyát használhatnak, ezek a Coronada, az Anuschka és a Madison.

bocuse6

Anuschka krumpli. 

A Magyar Bocuse d’Or Akadémiának hála már előre bepillantást nyerhetünk abba, milyen ételköltemények fognak születni a mai versenyen a magyar csapat részéről, mutatjuk is ezeket.

A hústál elnevezése Őz Budapest az Index értesülései szerint, amely szarvascombot és kacsamájat takar különféle gombákkal, illetve őzgerincet és bélszínt kacsazsírral. A vadhús mellől a szárított bogyós gyümölcsök és a magyaros fűszerek sem hiányoznak, a szósz pedig magyar vörösborral egészül ki.

bocuse4

A hústál főszereplője. 

A hústál egyik körete Anuschka krumpliból készül, amely karalábéval, tárkonnyal és tavaszi zöldfűszerekkel egészül ki.

bocuse7

A hústál egyik körete. 

Egy másik köretben a cékla, az alma, a hagymalekvár, az édeskömény és a tokaji ecet dominál majd.

Az elkészített húsételt két körettel együtt kell szervírozni, illetve egy köretet pedig egy külön tálban visznek a zsűri elé. Utóbbi az alább látható fogás: túrós derelye, erdei gomba, spárga, zöldfűszerek és tejföl. Mivel a túró és a tejföl hozzátartozik a magyar nemzet gasztrokultúrájához, ilyen szempontból talán előnyben vagyunk a többi országgal szemben.

bocuse5

Látványra lenyügőző a fogás. 

A vegetáriánus fogás

A Magyar Tavasz elnevezést viselő tál központi eleme az Anushka krumpli, sült póréhagymával, szarvasgombával, ropogós burgonyavirággal egészül ki a kompozíció, amit sajtos krumplimártással és „gombakaviárral” kínálnak.

bocuse8

Az Anushka krumpli legjobb felhasználása.

Ha érdekelnek a további képek, érdemes követni a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldalát és Instagramját is, folyamatosan frissül a hírfolyamuk. 

Szívből drukkolunk a magyar csapatnak, reméljük, minden étel ilyen csodálatosra sikerül a mai napon is!

Cover és belső fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal

Ezt is szeretjük