Elrajtolt a magyar csapat a Bocuse d’Oron – Mutatjuk, miket főznek
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Mennyei, krémes rizskoch: a nagyi receptje alapján
Ropogós
Rakott krumpli mentesen: krémes, tartalmas és nagyon finom
Csokis-narancsos keksz: ennek ott a helye a sütisdobozban
Aranybarna röszti kínai kellel keverve: tejföllel megkoronázva kínáld
Sajtos fasírt sütőben sütve: hamburgerben is tökéletes
Így dolgozd fel a sütőtököt: a magja sem megy kárba
Ma reggel 9-kor kezdte meg a magyar csapat a főzést, a versenyételeiket 14 órától kezdve mutatják be a zsűrinek, végeredmény pedig 18 órakor lesz.
Ahogy már korábban írtuk, a Bocuse d’Or európai döntőjét idén Budapesten, a Hungexpón rendezik meg, a magyar csapat a mai napon főz 8 másik nemzettel együtt. Dalnoki Bence képviseli Magyarországot, akinek a munkáját Nyikos Patrik commis fogja segíteni. A csapat coacha Széll Tamás, a magyar csapat elnöke pedig Szulló Szabina.
Egy hústálat és egy vegetáriánus melegételt kell megalkotniuk, előbbi kötelező elemei a kacsamáj, őzgerinc és -comb, tejföl és túró, utóbbi központi szereplője a krumpli. Háromféle burgonyát használhatnak, ezek a Coronada, az Anuschka és a Madison.
Anuschka krumpli.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémiának hála már előre bepillantást nyerhetünk abba, milyen ételköltemények fognak születni a mai versenyen a magyar csapat részéről, mutatjuk is ezeket.
A hústál elnevezése Őz Budapest az Index értesülései szerint, amely szarvascombot és kacsamájat takar különféle gombákkal, illetve őzgerincet és bélszínt kacsazsírral. A vadhús mellől a szárított bogyós gyümölcsök és a magyaros fűszerek sem hiányoznak, a szósz pedig magyar vörösborral egészül ki.
A hústál főszereplője.
A hústál egyik körete Anuschka krumpliból készül, amely karalábéval, tárkonnyal és tavaszi zöldfűszerekkel egészül ki.
A hústál egyik körete.
Egy másik köretben a cékla, az alma, a hagymalekvár, az édeskömény és a tokaji ecet dominál majd.
Az elkészített húsételt két körettel együtt kell szervírozni, illetve egy köretet pedig egy külön tálban visznek a zsűri elé. Utóbbi az alább látható fogás: túrós derelye, erdei gomba, spárga, zöldfűszerek és tejföl. Mivel a túró és a tejföl hozzátartozik a magyar nemzet gasztrokultúrájához, ilyen szempontból talán előnyben vagyunk a többi országgal szemben.
Látványra lenyügőző a fogás.
A vegetáriánus fogás
A Magyar Tavasz elnevezést viselő tál központi eleme az Anushka krumpli, sült póréhagymával, szarvasgombával, ropogós burgonyavirággal egészül ki a kompozíció, amit sajtos krumplimártással és „gombakaviárral” kínálnak.
Az Anushka krumpli legjobb felhasználása.
Ha érdekelnek a további képek, érdemes követni a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldalát és Instagramját is, folyamatosan frissül a hírfolyamuk.
Szívből drukkolunk a magyar csapatnak, reméljük, minden étel ilyen csodálatosra sikerül a mai napon is!
Cover és belső fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal