![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Elrajtolt a magyar csapat a Bocuse d’Oron – Mutatjuk, miket főznek
![bocuse3](https://kep.index.hu/1/0/4242/42420/424209/42420948_3237926_12fee98ae3a735d6178240d0e1308854_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ma reggel 9-kor kezdte meg a magyar csapat a főzést, a versenyételeiket 14 órától kezdve mutatják be a zsűrinek, végeredmény pedig 18 órakor lesz.
Ahogy már korábban írtuk, a Bocuse d’Or európai döntőjét idén Budapesten, a Hungexpón rendezik meg, a magyar csapat a mai napon főz 8 másik nemzettel együtt. Dalnoki Bence képviseli Magyarországot, akinek a munkáját Nyikos Patrik commis fogja segíteni. A csapat coacha Széll Tamás, a magyar csapat elnöke pedig Szulló Szabina.
Egy hústálat és egy vegetáriánus melegételt kell megalkotniuk, előbbi kötelező elemei a kacsamáj, őzgerinc és -comb, tejföl és túró, utóbbi központi szereplője a krumpli. Háromféle burgonyát használhatnak, ezek a Coronada, az Anuschka és a Madison.
![bocuse6](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4242/42420/424209/42420958_066ae8916063d6bbf586c11efb63d11e_wm.jpg)
Anuschka krumpli.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémiának hála már előre bepillantást nyerhetünk abba, milyen ételköltemények fognak születni a mai versenyen a magyar csapat részéről, mutatjuk is ezeket.
A hústál elnevezése Őz Budapest az Index értesülései szerint, amely szarvascombot és kacsamájat takar különféle gombákkal, illetve őzgerincet és bélszínt kacsazsírral. A vadhús mellől a szárított bogyós gyümölcsök és a magyaros fűszerek sem hiányoznak, a szósz pedig magyar vörösborral egészül ki.
![bocuse4](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4242/42420/424209/42420966_5a9b7f4b87f5df3bd385efde275a5358_wm.jpg)
A hústál főszereplője.
A hústál egyik körete Anuschka krumpliból készül, amely karalábéval, tárkonnyal és tavaszi zöldfűszerekkel egészül ki.
![bocuse7](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4242/42421/424211/42421190_a301838962aa7bff823a5322a2081ee6_wm.jpg)
A hústál egyik körete.
Egy másik köretben a cékla, az alma, a hagymalekvár, az édeskömény és a tokaji ecet dominál majd.
Az elkészített húsételt két körettel együtt kell szervírozni, illetve egy köretet pedig egy külön tálban visznek a zsűri elé. Utóbbi az alább látható fogás: túrós derelye, erdei gomba, spárga, zöldfűszerek és tejföl. Mivel a túró és a tejföl hozzátartozik a magyar nemzet gasztrokultúrájához, ilyen szempontból talán előnyben vagyunk a többi országgal szemben.
![bocuse5](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4242/42421/424210/42421074_000519d8a254becfd15362c891b8a7e6_wm.jpg)
Látványra lenyügőző a fogás.
A vegetáriánus fogás
A Magyar Tavasz elnevezést viselő tál központi eleme az Anushka krumpli, sült póréhagymával, szarvasgombával, ropogós burgonyavirággal egészül ki a kompozíció, amit sajtos krumplimártással és „gombakaviárral” kínálnak.
![bocuse8](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4242/42421/424212/42421246_38d7a4c62992da275a86c8c2edd716fd_wm.jpg)
Az Anushka krumpli legjobb felhasználása.
Ha érdekelnek a további képek, érdemes követni a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldalát és Instagramját is, folyamatosan frissül a hírfolyamuk.
Szívből drukkolunk a magyar csapatnak, reméljük, minden étel ilyen csodálatosra sikerül a mai napon is!
Cover és belső fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal