Ma indul a Bocuse d’Or európai döntője Budapesten – A Sirha kiállítást is érdemes megnézni

bocuse2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Március 23–24-én, Budapesten rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét. A világ legrangosabb szakácsversenyén Dalnoki Bence képviseli hazánkat, a magyar csapat csütörtökön főz.

Az egész világ Budapestre figyel a következő napokban, ugyanis a Hungexpón rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, amelynek a Sirha szakkiállítás ad otthont.

Bocuse d’Or-versenyfeladat

A részt vevő országok séfjeinek két segítőjükkel együtt pontosan 5 óra 35 perc alatt két fogást kell elkészíteniük, miközben a kötelezően előírt alapanyagokat is fel kell használniuk. A hústál kötelező elemei a kacsamáj, őzgerinc és comb, tejföl és túró. A tányértéma a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli, egy vegetáriánus melegétel a feladat, amelynek fő alkotóeleme a burgonya. A csapatok háromféle burgonyát használhatnak, ezek a Coronada, az Anuschka és a Madison – olvasható a Bocuse d’Or hivatalos oldalán.

A magyar csapat

Idén Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje képviseli Magyarországot, akinek a munkáját Nyikos Patrik commis fogja segíteni. A csapatot Széll Tamás irányítja majd, a legnagyobb tapasztalattal rendelkező hazai Bocuse d’Or-versenyző, a magyar csapat elnöke pedig Szulló Szabina lesz. A csapatot egy másik commis is segíti majd, az ő személye azonban a verseny napjáig ismeretlen marad, ugyanis azt is pontozzák, hogy a csapat mennyire tud egy idegennel együtt dolgozni.

bocuse

Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal

A magyar csapat március 24-én, 9 órakor kezdi a főzést, az első versenyétel 14, a második 14 óra 35 perckor kerül a zsűri elé, az eredményhirdetés aznap 18 óra körül várható. Ha érdekel a verseny, itt tudsz rá jegyet venni, de ha nem tudod élőben követni az eseményeket, a vince.hu kétnapos élő közvetítésének segítségével követheted nyomon a magyar csapat szereplését ezen a linken keresztül.

Sirha Budapest

A METRO meghívására meglátogattuk a Sirha Budapestet, Közép-Európa legnagyobb élelmiszeripari és vendéglátó szakkiállítását, amelyet szintén a Hungexpón rendeznek meg március 22–24 között. Maga a METRO közel 1000 nm-es területen 9 standdal várja az érdeklődőket, többek között a digitalizáció, a lokális, illetve az ultrafriss termékekhez kapcsolódó témakörökben. 

sirha

A kiállításon 16 ország több mint 300 kiállítója vesz részt, akik három pavilonban mintegy 30 ezer négyzetméteren mutatják be termékeiket, szolgáltatásaikat, fejlesztéseiket. A Sirha eseményeiből érdemes kiemelni a Bocuse d’Or szakácsverseny mellett a Sirha Desszert Versenyt, a Közétkeztetési Versenyt, a cukrász- és pékbemutatókat, szakmai konferenciákat, valamint a száz nemzetközi borszakértő és hetven hazai borász részvételével zajló Hungarian Wine Summitot.

A szakmai látogatók számára a kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Cover: Anadolu Agency/Getty Images

Belső fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal, Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon