![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ma indul a Bocuse d’Or európai döntője Budapesten – A Sirha kiállítást is érdemes megnézni
![bocuse2](https://kep.index.hu/1/0/4238/42387/423872/42387212_3235458_39a5d0066db271e03a5630a540d97963_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Március 23–24-én, Budapesten rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét. A világ legrangosabb szakácsversenyén Dalnoki Bence képviseli hazánkat, a magyar csapat csütörtökön főz.
Az egész világ Budapestre figyel a következő napokban, ugyanis a Hungexpón rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, amelynek a Sirha szakkiállítás ad otthont.
Bocuse d’Or-versenyfeladat
A részt vevő országok séfjeinek két segítőjükkel együtt pontosan 5 óra 35 perc alatt két fogást kell elkészíteniük, miközben a kötelezően előírt alapanyagokat is fel kell használniuk. A hústál kötelező elemei a kacsamáj, őzgerinc és comb, tejföl és túró. A tányértéma a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli, egy vegetáriánus melegétel a feladat, amelynek fő alkotóeleme a burgonya. A csapatok háromféle burgonyát használhatnak, ezek a Coronada, az Anuschka és a Madison – olvasható a Bocuse d’Or hivatalos oldalán.
A magyar csapat
Idén Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje képviseli Magyarországot, akinek a munkáját Nyikos Patrik commis fogja segíteni. A csapatot Széll Tamás irányítja majd, a legnagyobb tapasztalattal rendelkező hazai Bocuse d’Or-versenyző, a magyar csapat elnöke pedig Szulló Szabina lesz. A csapatot egy másik commis is segíti majd, az ő személye azonban a verseny napjáig ismeretlen marad, ugyanis azt is pontozzák, hogy a csapat mennyire tud egy idegennel együtt dolgozni.
![bocuse](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4238/42387/423872/42387272_6fa43c65e543e43610a74a49169077ff_wm.jpg)
Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal
A magyar csapat március 24-én, 9 órakor kezdi a főzést, az első versenyétel 14, a második 14 óra 35 perckor kerül a zsűri elé, az eredményhirdetés aznap 18 óra körül várható. Ha érdekel a verseny, itt tudsz rá jegyet venni, de ha nem tudod élőben követni az eseményeket, a vince.hu kétnapos élő közvetítésének segítségével követheted nyomon a magyar csapat szereplését ezen a linken keresztül.
Sirha Budapest
A METRO meghívására meglátogattuk a Sirha Budapestet, Közép-Európa legnagyobb élelmiszeripari és vendéglátó szakkiállítását, amelyet szintén a Hungexpón rendeznek meg március 22–24 között. Maga a METRO közel 1000 nm-es területen 9 standdal várja az érdeklődőket, többek között a digitalizáció, a lokális, illetve az ultrafriss termékekhez kapcsolódó témakörökben.
![sirha](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4238/42387/423872/42387286_9c07c16d691a978c06bb137fb86ca5a5_wm.jpg)
A kiállításon 16 ország több mint 300 kiállítója vesz részt, akik három pavilonban mintegy 30 ezer négyzetméteren mutatják be termékeiket, szolgáltatásaikat, fejlesztéseiket. A Sirha eseményeiből érdemes kiemelni a Bocuse d’Or szakácsverseny mellett a Sirha Desszert Versenyt, a Közétkeztetési Versenyt, a cukrász- és pékbemutatókat, szakmai konferenciákat, valamint a száz nemzetközi borszakértő és hetven hazai borász részvételével zajló Hungarian Wine Summitot.
A szakmai látogatók számára a kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Cover: Anadolu Agency/Getty Images
Belső fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal, Sági Zsófia/Sóbors