Legyél profi séf egy ételsor erejéig - A Budapest Makeryben a kezdőknek is sikerélményük lesz

Budapest Makery leves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A saját magunk által főzött étel íze nemcsak jobb, hanem nagyobb sikerélmény is, de képzeld el, ha ezt profi körülmények között, profi segítséggel tudod elkészíteni, és még mosogatnod sem kell utána.

Mit gondolsz arról, ha ugyan magadnak kell főznöd, de mindezt éttermi körülmények között, megadott minőségi alapanyagokkal, minden részletre kiterjedő útmutatóval, és ha kéred, folyamatos segítséggel? A Budapest Makeryben olyan fogásokat is könnyedén elkészíthetsz, amelyeket nem feltétlen a tudásod, hanem a nehezebben beszerezhető alapanyagok hiányában nem főznél meg. Így a különlegesebb fogások és az elkészítés élménye találkozik, és egy pár óra erejéig séfnek érezheted magadat.

A Budapest Makery úgynevezett DIY étteremként működik Budapesten, de a Lendvai Ádám ötlete alapján működő gasztro startup már Bécsben és Pozsonyban is elindult. A Budapest Makery arra hívja fel a figyelmet, hogy az evés nemcsak fizikai szükséglet, hanem gasztronómiai élmény és közösségi esemény is egyben. A közös főzés során megtanulhatod az ételek elkészítését, amelyeket utána az otthonodban is előállíthatsz. A Makeryben sokféle fogás közül választhatsz az egyszerűtől a bonyolultig, de utóbbiakat is nyugodtan vállald be, mert olyan részletes útmutatót kapsz hozzájuk, amely könnyen követhető, így biztosan nem rontod el őket.

lazac makery belső

Húsz perc alatt különleges fogások

Annyi "csalás" van ebben a főzésben, hogy még a legbonyolultabbnak tűnő fogás elkészítése sem tart tovább fél óránál. Az alapanyagokat a kezed alá teszik szépen, gusztusosan tálalva, sőt van olyan alapanyag, amelyet elő is készítenek, pont azért, hogy neked már tényleg csak az élmény maradjon. Ha például egy viszonylag bonyolultan hangzó áfonyás-narancsos kacsamellet választanál sütőtökös rizottóval, akkor a rizst előfőzik, így a készítési idő a felére csökken. Alapesetben ennek az olasz ételnek az összeállítása türelmet és időt kíván, itt leírtuk, hogy mire figyelj oda, hogy tökéletes legyen.

A Budapest Makeryben az indukciós főzőlap működését is megtanulhatod, ezen készülnek az ételek, de robotgép, spatula, fakanál, minden a rendelkezésedre áll.

kacsamell rizottóval Makery belső

Tablettel főzni

Ha egy szakácskönyvet kellene lapozgatni, biztosan nem lenne ennyire könnyű a főzés, de a Makeryben az összes folyamatot tableten követheted nyomon, ráadásul egy munkafolyamathoz többször is visszatérhetsz. Csak arra vigyázz, hogyha végeztél, utána ne felejts el tovább görgetni, mert  automatikusan újrajátssza a tablet a munkafolyamatot - így akár többször is megsózhatod az ételt -, de erre szerencsére figyelmeztetnek is.

A folyamatokat úgy mutatja be a tablet, hogy az egy teljesen kezdő számára is követhető lesz. A főzés végeztével biztosan sikerélményed lesz, ami után bátrabban fogsz otthon is próbálkozni a konyhában. Miután itt a főzés közösségi élmény, egymás ételeinek a megkóstolása is egyfajta visszacsatolás lesz. 

Budapest Makery alapanyagok 1 belső

A klasszikustól a vegánig 

Bár nagy a választék, érdemes visszafognod magad, egy ember maximum két fogást tud elkészíteni. A Makeryben a különböző ízlésvilágú vendégekre is gondoltak, hiszen a klasszikusok mellett különböző nemzetek konyháiból, valamint vegetáriánus és vegán fogásokból is válogathatsz. Ha valamilyen ételallergiád van, tudod jelezni is, illetve az alapanyagok ellenőrzésekor akár az utolsó pillanatban is kiszűrheted. A főzés befejeztével, a tálalásnál is kapsz segítséget, így az is profira fog sikerülni. A végeredményt természetesen el is fogyaszthatod, és itt saját magad legnagyobb kritikusa lehetsz. 

garnélás tészta makery belső

Ajándéknak is tökéletes

Ha az ünnepek közeledtével szeretnél maradandó és értékes ajándékot adni, egy közös főzés tökéletes lehet, ráadásul ebbe az egész családot bevonhatod, együtt főzhet nagyszülő és unoka. A másik előnye, hogy nem kell azonnal felhasználni az utalványt, hanem ti választhattok egy olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel. Akár baráti programnak is tökéletes, gondolj csak bele, mikor láttad a barátaidat főzés közben? Most itt a remek alkalom.

Fotó: Abai Róbert

Ezt is szeretjük