Narancsos-pezsgős itallal vesd bele magad a nyárba - A Chandon Garden biztosan elvarázsol
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A kesernyés narancs tökéletes harmóniában áll a buborékos pezsgővel, egy igazi nyári italban találkoznak, a Chandon Garden Spritz-et jégkockára töltve azonnal kortyolhatod.
A nyári hőségben az alkoholos italok közül a lazább fröccsök és spritzek a legnépszerűbbek, amelyek egyszerre ellazítanak és felfrissítenek. A pezsgőalapú koktélok hozzák ezt az érzést, amelyhez leginkább a kicsit kesernyésebb ízjegyek illenek. A narancs és a pezsgő tökéletesen passzolnak egymáshoz, már csak pár kocka jégre lesz szükséged, és ihatod a nyár legújabb frissítő italát, a Chandon Garden Spritz-et. Azt, hogy a pezsgő nyári ital, már nagyon sok hazai pincészet felismerte és egyre többen készítenek frissítő, buborékos nedűt.
Koktélt keverni egyáltalán nem egyszerű, figyelni kell az ízek harmóniájára és legfőképp az arányokra. A jó koktélban nem az alkohol íze dominál, egyszerűen csak itatja magát. A pezsgőalapú koktélok esetében is erre a harmóniára kell figyelni, az egyik legnépszerűbb nyári változat az Aperol Spritz, amely 3 összetevőből áll. Ha ezt az ízt kedveled, akkor biztosan szeretni fogod a Chandon új italát, amelyet még méricskélned és keverned sem kell. Sőt, ha lecsúszott egy-két pohárral belőle, még a cukortartalom miatt sem kell aggódnod, mert más hasonló termékekhez képest feleannyit tartalmaz.
Valenciai narancs és argentin pezsgő
A Garden Spritz argentin Chandon pezsgő és egyedülálló keserű-narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel, kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával, mesterséges aroma vagy színezék nélkül készítve. Az italhoz használt alapbor Chardonnay, Pinot Noir és Semillon szőlő felhasználásával készül, melyeket mind a Chandon pincészet birtokán termesztenek. Kóstoláskor először a kicsit, de nem zavaróan kesernyés narancsjegyet, valamint citrusosságot érezni, amelyet tökéletes egyensúlyban tartanak a pezsgő édes jegyei. A frissítő egy szál rozmaringgal, szárított narancshéjjal és jégkockával szervírozva igazi szerelem lesz már első kortyra.
Az ital jegyei édességben, méghozzá narancsos ízvilágú macaronban is visszaköszönhetnek, egészen különleges, mégsem túl édes ízt kölcsönözve neki.
A Chandon Garden Spritz története
A Chandon pezsgő a Moët & Chandon akkori elnökének felfedezőútja során született, amikor Argentínába, Mendozába érve találta meg a tökéletes terroirt a világhírű pezsgő készítéséhez. Ehhez a habzóborhoz társították a fenntartható gazdaságokban, növényvédőszerek nélkül termesztett narancsot. Azért fontos, hogy kezeletlen a gyümölcs, mert a Chandon Garden Spritz-hez csak a narancs héját használják. A lédús narancsot helyi iskolák és leveskonyhák kapják meg. Az izgalmas előkészítési folyamat során különböző módon készítik elő a héjat, amely karamellás, csokoládés és kandírozott ízvilágot ad a feldolgozott összetevőknek.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors, Cover: Schuster Hanna