Felhasználóbarát dinnyeszeletelés - rudakat kérsz, vagy héj nélküli szeletet?
Nahát

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A népi bölcsesség szerint jobb a dinnyét megenni, mint hazacipelni, de ha a hazacipelésen sikerül is túllendülni, még mindig ott a kihívás: a finom gyümölcshúst elképzelhetetlenül vastag héj mögé zárta be a Jóisten. Így küzdöttünk meg mi egy kisebb bestiával, az eredmény pedig már-már lenyűgözött.

Szeleteled a dinnyét, majd kiülsz vele a lépcsőre, harapdálod, mint gyerekkorodban, és közben végigcsöpögtetsz mindent a levével? Vagy tányérra helyezed, és kulturáltan, késsel-villával próbálod elfogyasztani, de mindig eldől, és szanaszét fröccsen a leve? Gondolom, a lehetetlen problémák felvetésére a ti lelki szemeitek előtt is megjelent a tévéshop, ebből valami csodás termékreklám fog kisülni.

 

Hát nem, hanem egy csodás módszer. A dinnyét ugyanis fel lehet vágni négyzethálósan is, és ilyenkor elképesztően felhasználóbarát, falat átmérőjű dinnye rudakat kapunk. Legalábbis középen. Ami a szélén van, azt meg lerágcsáljuk valahogy.

Bónusz megoldás arra az esetre, ha mondjuk nyaraláskor vettetek egy negyed dinnyét, de nincs nálatok a további szeletelésre alkalmas kés: kapd elő a fogselymet, azzal is csodás, és héj nélküli szeleteket rittyenthetsz. MacGyver is megnyalná utána a tíz ujját.

Ezt is szeretjük