
Főtt tojás pucolás gyorsan, egyszerűen, ahogy mi csináljuk.
Tényleg ledobja a héját a főtt tojás, ha vízben összerázzuk?
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Így készül a cigány húzott tészta: szaftosabb ételek mellé tökéletes

Zöldfűszeres burgonyagratin tejmentesen: rakott krumpli francia módra

Tartalmas, tejszínes karfiolleves: sok zöldség gazdagítja

A 6 legédesebb áfonyás receptet mutatjuk: mutatósak és finomak

Tartalmas curry csicseriborsóból: kókusztejtől lesz selymes
Mi itt a SóBorson mindent elkövetünk, hogy megkíméljünk benneteket a neten terjengő, látványos, ámde teljesen fölösleges, vagy működésképtelen konyhai trükköktől. Ezúttal főtt tojás hámozását próbáltuk korszerűen megreformálni, hogy milyen sikerrel, azt a videónkból megtudhatjátok.
Netes videók szerint ha a főtt tojást vízbe tesszük, és összerázzuk, akkor önként, és gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül le fogja nekünk dobni a bundáját. Na jó, héját. Ez egy rendkívül vonzó lehetőség, főleg, ha rakott krumplit készülünk sütni nyolc főre, akkor ugyanis ipari mennyiségben vagyunk kénytelenek főtt tojást előállítani. Jól jön ilyenkor egy ütős trükk.

Nos, rázni, azt nagyon tudunk. Igaz, eddig még sosem vált be, de mi nem tanulunk nincsenek előítéleteink. Előbb kell annak felkelnie, aki minket rá akar venni, hogy egy lehetőséget eleve használhatatlannak tituláljunk, és kipróbálás nélkül elvessünk.
Betettük tehát a tojásokat egy vízzel teli edénybe, ráztuk, ráztuk, a végeredményt pedig lássátok a videóban.