Álomszép karácsonyi terítékek Szentestére: pár dísz is sokat dob az ünnepi asztalon

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor meghitt a hangulat, béke, nyugalom járja át a levegőt, mindenki ünnepi lázban ég.

Karácsonykor nem ciki a giccs, csilivili díszek mindenhol, nem csak a karácsonyfán, az egész ház pompában úszik. Az ünnepért rajongó kreatív, ügyes kezű családtagok ilyenkor elszabadulnak, akár egész évben a decemberi ünnepnapokra készülődnek, hogy otthonukból valóságos mesebirodalmat varázsoljanak.

Az ünnepi asztal sem marad ki, ha dekorálásról van szó, bátran díszítsd fel, sokkal hangulatosabb lesz a karácsonyi ruhába öltöztetett asztalt körbeülni a szeretteiddel. Engedd szabadjára a fantáziádat, keverd a stílusokat - alább mutatunk pár ötletet, mivel is teheted különlegesebbé az étkezőasztalt.

Apró kis ajándék

Néhány fenyőág az asztal közepére helyezve nagyon hangulatossá varázsolja az ebédlőt, ne sajnáld a díszeket és a tobozokat. A tányérokra még kisebb ajándékdobozokat is helyezhetsz, amelyekbe kedves, szívből jövő meglepetéseket rejthetsz, akár aranyos kis üzenet formájában, de csokit vagy mézeskalács-figurát is tehetsz bele.

ktct1

Letisztult dekoráció

Ha a letisztultabb stílust szereted, akkor a fehér asztalterítőhöz szürkéskék étkészletet válassz, a díszítést pedig vedd minimálisra, fenyőágakat és tobozokat használj. A kékesszürke színhez nagyon jól illik a sárga, ezért bátran tehetsz az asztalra pár darab aranyszínű gyertyát vagy gömböt.

ktct2

Piros-arany kombináció

A meleg piros az egyik legkedveltebb szín, ha ünnepi dekorációról van szó, mellé a sárga és az arany passzol leginkább. Akár a szalvéta és a szalvétagyűrű színével is játszhatsz, nagyon feldobják az ünnepi asztalt.

ktct3

Karácsonyi égők

A karácsonyi égők nem csak a fán vagy az ablakba téve néznek ki jól, bátran tedd őket az étkezőasztal közepére, nagyon hangulatossá varázsolják a légkört.

ktct4

Mini fenyőfa

Hagyományos karácsonyi színek a piros és fehér is, bátran lehet őket használni. Az asztal közepére készíts egy mini fenyőfát, amely sokféle alapanyagból készülhet, például díszekből, tobozokból vagy a kettő keverékéből. Az asztalról a gyertyák sem hiányozhatnak, sokkal hangulatosabb hatást lehet elérni a használatukkal.

ktct5

Különleges étkészlet

Olykor a kevesebb több, elég csak néhány aprósággal feldobni az asztalt, különlegesebb, egyedi színű vagy formájú poharak, tányérok tehetik szebbé a terítéket, de az arany- vagy bronzszínű evőeszköz is jó választás.

ktct7

Elegáns asztal

Két szín használata is bőven elég ahhoz, hogy káprázatos legyen az ünnepi asztalod - a fekete és az arany párosítása nem megszokott, de nagyon elegáns hatást kölcsönöz az étkezőnek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük