Kipróbáltuk: teljesen elborult Michelin csillagos szendók a benzinkúton, kocsonyástól a lecsósig
Több dolgok vannak...

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amikor megláttam, hogy mától milyen új szendvicsekkel támad az OMV, nem hittem a szememnek. Kocsonyás? Gombapöris-kolbászos?? Lecsós-kacsapástétomos??? Hülyék ezek??? Ezt azonnal meg kellett kóstolni!

Palágyi Eszter a Michelin csillagos Costes séfje. És egyben az OMV új szendvicseinek megálmodója. Amikor a sajtóanyagban elolvastam, milyen szendókat lehet kapni mától, őszintén szólva azt hittem, valakinek elgurult a gyógyszere. Nyilván nem hagyhattam ki.

A nyári szendvicsek között szerepel

  • a klasszikus kocsonya sajtos pogácsában, ecetes torma chutney-val, főtt-tojás-karikákkal
  • a kacsamájpaté nyári lecsóval, fonott kalácsban, madársalátával
  • a vargányás kacsakolbász kiflitekercsben, gombapörkölttel, medvehagymás chutney-val
  • az érlelt sajtos tojásos nokedli, cipóban, pirított hagymával, marinált salátával

Elég meredeken hangzik, úgyhogy reggel, futás után a benzinkút felé vettem az irányt, és megkóstoltam az első hármat. És alig hittem magamnak, de ezek finomak! 

Nem fizetnek érte, meg senkim nekem az OMV és Palágyi Eszter, de baromi finomak. (És nem is olcsók: darabja egy ezres)

Ezer forintért egy-egy jól felszerelt, meglehetősen laktató szendvicset kapunk, a három féléből összesen egy szendvicsnyit ettem meg, és jóllaktam vele. Balra lent a kolbászos, jobbra lent a lecsós-májas, fent pedig a kocsonyás:

img 2411

Szoros a verseny, de talán a kacsamáj-pástétomos lecsós volt a kedvencem, imádom a kacsamájat és a lecsót is. Itt egy kifejezetten jó minőségű, finom kalácsba került bele, isteni a lecsó, isteni a pástétom, és madársalátával együtt érkezett. És furcsa, de elég kulturáltan ehető is, nem potyogott szanaszét.

A legintenzívebb egyértelműen a kacsakolbászos - markánsan fűszeres kolbász, tök jó mellé a gomba, a medvehagyma-chutney-t nem fedeztem fel, viszont volt benne valami piros krém, ami finom volt. A zsemle szuper, pont elég anyag van benne, nem mállik, nem kemény.

A kocsonyás volt a legijesztőbb, de teljesen jó, pedig nem vagyok egy kocsonyarajongó. Szuperül tormás, a főtt tojás karikák mennyisége ideális, a saláta meg ad mellé egy kis frisset. Ennek nézett ki a legkevésbé jól a bucija, szemre egy kicsit fáradt pogácsára emlékeztet, ízre oké.

Mindig őszinte irigységgel figyeltem korábban, hogy mennyire klassz szendvicsek vannak az osztrák meg olasz benzinkutakon, nálunk meg a három hete a háromszögű műanyagban fáradó, szétmálló tonhalas rémség és a hosszúkás zacskóba heggesztett szalámis-lapkasajtos közül lehet választani. Ennek vége, ha jó benzinkutas szenya kell, végre van, menjetek, egyétek, jó lesz. Ha valaki megkóstolta a tojásos nokedlist, írja már meg, az milyen, arra már végképp nem volt kapacitásom.

Ezt is szeretjük