A 4 legjobb food truck Budapesten – Most kiderül, melyik guruló konyhában készül a város legfinomabb grillcsirkéje

ftcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Külföldi utazások során gyakran találkozik az ember guruló, ételtől roskadozó büfés kocsikkal - főleg az Egyesült Államokban népszerűek az így kínált utcai ételek.

A felhozatal olyan színes, hogy lehetetlenség végigkóstolni az összes finomságot, ráadásul egyes büfés kocsik előtt akkora tömeg verődik össze, hogy egyeseknek már a sorban állástól elmegy a kedve. Na, de mi a helyzet itthon?

Az utcai gyorskaják a régi pesti világban szinte csak a lángosra és a kürtőskalácsra szakosodtak, persze ezek a finomságok ma is népszerűek, de mivel a világ folyamatosan változik, már nálunk is elterjedtek a különböző food truckok, amelyeket hamar a szívünkbe zártunk. A felhozatal a büfés kocsikból idehaza is bővül, a már meglévők mellett biztos, hogy fognak még új ételes járgányok nyílni.

Az egész országban lehet találni nagyon jó büfés autókat, de most mi csak Budapestre fogunk koncentrálni. Megpróbáljuk a lehetetlent és megmutatjuk azokat az ételes kocsikat, amelyeket megéri meglátogatni és megkóstolni a specialitásukat, ami után biztos, hogy visszajárunk majd.

Zing

Mikor hazánkban elkezdett terjeszkedni a food truck, a Zing az elsők közt volt. A vállalkozás azóta nagyon beindult, több büfés kocsival és étteremmel is büszkélkedhet. A Zingnél kínált hamburgerek minőségi alapanyagokból készülnek, jó melegen kapjuk kézhez a harapnivalót.  A bucijuk fényes, nem túl tömör, a hús jól fűszerezett, omlós és szaftos. A burgerbe kerülhet sült hagyma, ropogós bacon és különböző szószok is. Ha eddig még nem kóstoltatok Zing burgert, itt az ideje felfedezni.

ftzct

Gnocchi furgon

A különleges büfékocsi kínálatában az olaszok kedvenc krumplival dúsított tésztája, a gnocchi a főszereplő - különböző izgalmas szószokkal, húsos ragukkal nyakon öntve kérhetjük. A tészta saját készítésű, egyszerűbb, hagyományosabb mártásokkal, de pestóval is elfogyaszthatjuk. Ha szeretnénk megkóstolni a Gnocchi furgon kínálatát, csekkoljuk a Facebook-oldalukat.

Blitz Pizza

A fatüzeléses kemencében készült pizzákat 2 helyen kóstolhatjuk a városban, a Pontoon, ami a Lánchíd pesti hídfőjénél található kulturális szórakozóhely, a másik pedig a Karaván, ami a pesti street food paradicsomban, a Kazinczy utcában található. Az elképesztően ízletes pizzák mellett más finomságokat is meg lehet kóstolni, valamint széles natúrbor-választék várja a felfedezőket.

üres

MexKitchen

Tüzes mexikói finomságokkal vár mindenkit a MexKitchen csapata a Karaván udvaron és a Pauler utcában. A választék bőséges, van a kínálatban burrito, quesadilla, taco, saláta és desszert is. Tényleg, amit szem-száj megkíván, az náluk megtalálható. A wrapjeikből az alapanyagok nincsenek kispórolva, enyhén csípősek, tökéletes ízharmóniát alkotnak. Az egyik különlegességük a chimichanga, amiből kérhetünk csirkéset vagy vegetáriánust. Az olajban, frissen sült tortilla gazdagon van megpakolva - én a csirkéset szeretem a legjobban salsával és guacamoléval. Az oldalukon mindent megtaláltok, ha megéheztetek a mexikói ízekre, akkor érdemes ellátogatni ide.

+1 A grillcsirkés

Büfés kocsinak büfés kocsi, de nem food truck, ennek ellenére muszáj volt bekerülnie a legjobbak közé. Hogy miért? A grillcsirke retró, igazi, egyszerű finomság, amit a 80-as évek óta imádunk. A ropogós bőrű csibét sokan hetesnél szerzik be, nagy hibája azonban, hogy sokszor ehetetlenül sós, épp ezért nem könnyű feladat megtalálni, hol készítik a legfinomabban - és azért az ár is korrekt legyen.

A grillcsirkésre egy rossz szava nem lehet az embernek, finom, ropogósra sütött húst kínálnak, nem csak csirkét, disznóhúst is találhatunk a választékban. Több helyen is fellelhetőek a városban, a Blaha Lujza téren és a Klinikák metró megállójánál. Amivel felhívták magukra a figyelmemet, az a kígyózó sor volt, ami egyre csak nőtt, akárhányszor a Blaha környékén jártam. Hogy kíváncsiságomat csillapítsam, megnéztem, hogy mit is kínálnak, leteszteltem, tényleg igaz-e az állítás, hogy a város egyik legjobban készített grillcsirkéje náluk kapható. A szlogen nem ámítás, rég találkoztam ilyen finoman elkészített csibével. A bőre jól fűszerezett, a hús omlós és nagyon szaftos, egyáltalán nem száraz. A büfékocsiban elérhető, jó áron szerezhetőek be a specialitásaik, amelyek nincsenek túlgondolva, szerethetőek, finomak a sültjeik. 

Cover: Getty Images / Képek: Zing Burger&Co. Facebook / Blitz Pizza Budapest Facebook

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon