
Hétvégén újra kinyit a főváros egyik legjobb péksége, az Alma Nomad Bakery
Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Tartalmas tavaszi borsókrémleves: vitaminbomba fogás tele ízekkel

Mediterrán tésztasaláta semmi munkával: akár előző este is elkészítheted

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája

Csirkecomb pékné módra: a körettel és sörrel sül egybe

Tudod, hogyan készül a flat white vagy a cold brew? Kávérajongók kvíze
Budapesten sehol nem ettem olyan csodálatos péksüteményeket, amilyeneket az Alma Nomad Bakeryben lehetett kapni egy éven keresztül, egészen tavaly decemberig.
Karácsonykor bezárt a hely, ahol olyan mandulás croissant sütött a magyar lány és a spanyol fiú, hogy azóta arról a kívül ropogós mandulával borított, vajas-réteges leveles tésztából készült, puha mandulakrémmel töltött sütiről álmodozom.
Bezártak, mert túlságosan szerették őket. Olyan volt a forgalom, hogy képtelenek voltak lépést tartani vele, egyszerűen kimerültek. Azóta őket siratja fél Budapest, ezért is számít szenzációnak a hír, hogy hétvégén újra nyitva lesznek.
Péksüteményben verhetetlen az Alma Nomad Bakery
A belvárosi Kamermayer tér kicsi szalámibolt felirata alatt található a pékség. A hely erőssége egyértelműen a péksütemény, bár tortákat és egyszerűbb süteményeket is készítettek, sőt, csodálatos, napokig friss kovászos kenyeret is csináltak.

Amiben ténylegesen egyedülállóak voltak, azok a leveles és kelt tésztás péksütik, croissantok, tekercsek. Lehetett sós vagy édes, ugyanolyan tökéletes állagú és ízű volt, ráadásul óriásiak, egyet csak ketten tudtunk megenni.
A tulajdonos, Árgyelán Timi, szakács, aki Bécsben szeretett bele a spanyol Joaquim-be: ők ketten alapították és vitték az egész boltot - a könyveléstől a sütésen át egészen a vendégek kiszolgálásáig. Külön fontos megemlíteni, hogy elképesztő művészi érzékkel és ízléssel rendelkeznek, gyönyörű a logójuk, sőt, még a papírzacskójuk is, de a legsötétebb, telefonnal lőtt instagramos fotójuk láttán is hanyatt-homlok rohanna az ember sütizni.

A pékség nagyon hamar népszerű lett, hétvégénként reggel kígyózó sorok álltak a pici bolt előtt, nem csoda, hogy nem bírták a tempót. Reméljük, találtak megoldást a problémára és most már tartósan maradnak, mert bárhová elzarándokolnék a mandulás croissantjukért. Azt írják, hétvégén fél 10-től fél 5-ig lesznek, én megyek!
A fotók még a decemberi zárás előtti utolsó pillanatban készültek.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors