Szuper ötletek és receptek Széll Tamástól, mindenkinek: kezdőknek és haladóknak is segítség

lidl cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Úgy tűnik, ha az ország egyik legmenőbb séfje főz, akkor még azt is megszeretjük, amit eddigi életünkben utáltunk.

Négyéves korom óta nem tudom megenni a halat, néhányszor ugyan megpróbáltam megszerettetni magammal, és igazán profi módon elkészített változatban át is ment, de aztán újra és újra visszaestem.

Most Széll Tamás roston sült harcsafiléjét kóstoltam meg, és megettem az utolsó morzsáig, ilyen talán egész életemben egyszer-kétszer történt velem összesen. Szóval úgy tűnik, a legendák igazak, a csillagok a helyükön állnak, és aki menő, az tényleg tud. 

lidl vacsi cikkbe3

Otthon is

Ugyanez derül ki a Lidl idei szakácskönyvéből, ami sorozatban az ötödik, és mint az eddigiekben, most is a sztárséf receptjeivel van megtöltve. A szerkesztők most is nagyon sokat markoltak egyszerre, és nem volt elég a csodás szakács receptjeinek biztosítéka, ismert személyeket is tettek a könyvbe, akik tőle tanulják meg elkészíteni ezeket az ételeket. 

lidl cikkbe

Szép és precíz

Az ételek mind olyanok, amiket elkészítenék, ez pedig elég nagy szó egy szakácskönyvről: a vegán, az ünnepi, a mindenmentes és a húsos fejezetből is azonnal kedvet kaptam néhányhoz. És nemcsak azért, mert maguk a fogások szépek vagy jól néznek ki, hanem azért, mert egészen másképp vannak megírva, leírva, mint egy átlagos szakácskönyvben. A séf jól ismert precizitása a folyamatok és lépések aprólékos magyarázatából is átjön. Ez önbizalmat ad olyan fogások elkészítéséhez is, amiket esetleg még korábban nem próbáltunk, így könnyebben nekiállunk ezeknek is, mert ott vannak a fogódzók.

lidl vacsi cikkbe2

Új, de háziasítható ételek

Az a jó ezekben az ételekben, hogy újak, gyakran okoznak meglepetéseket, de mégsem annyira bizarrak vagy különcök, hogy ne tudnánk elképzelni őket - halandó emberként is - az asztalunkon. Külön tetszenek az olyan konyhai tippes epizódok, mint egy komplett csirke felbontása, vagy az ötletgyűjtemény szép tálaláshoz - akár egy egész könyvet el tudnék képzelni a szakács ilyen jellegű tanácsaival megtöltve.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük