Mi az a csóka, gohér, néró? Különlegességeket kóstolhatsz a hétvégén

progika
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tavasszal nem csak a kedvünk lesz jobb és nem csak a nappalok lesznek hosszabbak, a gasztroprogramok is új erőre kapnak, sokkal több és izgalmasabb esemény közül válogathatunk.

Tavaszodik, jön a jó idő, érkeznek az újabb és újabb izgalmas programok: egyedülálló magyar borok, Polanski film, nívós magyar pálinkák, húshagyó finomságok, mindegy, melyik mellett döntünk, mindegyik program nagyszerű lesz.

Toros Pálinkafesztivál

Szeged, Széchenyi István tér - március 12-15.

Szeged szívében rendezik meg a hatalmas eseményt, amelyen több száz kiállító vesz részt: hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket. A fesztivál célja a hazai gasztroforradalom támogatása, a magyar kézműves termékek népszerűsítése. Minden évben egyre többen keresik ezeket a termékeket, így egyre nagyobb a fesztivál látogatottsága, ennek megfelelően a rendezvény kulturális műsorkínálata is sokszínű. 

Pálinka Fesztivál

Eger, Agria Park - március 13-15.

A fesztivált 9. alkalommal rendezik meg, az Agria Park pedig 12. születésnapját ünnepli, ebből az alkalomból hatalmas mulatság lesz Egerben. A gyönyörű díszkertben a legkülönfélébb és legmagasabb minőségű pálinkák sorakoznak majd az asztalokon, de az italok mellől nem maradhatnak el az ételek sem, isteni street foodokat kóstolhatnak majd a látogatók. A hangulatról a Budapest Bár és élőzene gondoskodik. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Tokaji Március Nagykóstoló

Corinthia Budapest - március 14.

Az év egyik legnívósabb tokaji kóstolóján közel 60 borászat körülbelül 150 borát lehet megízlelni, az Aszú Teremben igazán exkluzív tételek is lesznek. A kóstolót ingyenes Pop-Up előadások tarkítják, mint a furmintstílusokról vagy a Tokajról szóló. A korlátlan kóstolás és a részvétel jegyvásárláshoz kötött, március 13-ig kedvezményes jegyeket tudtok váltani az eseményre. A kiállítók listájáról és a részletes jegyárakról az esemény honlapján találtok információkat. 

Gasztrohegy - Húshagyó kedv

Badacsony - március 14-15.

Gasztrohegy egy olyan programsorozat, amelyben októbertől áprilisig bemutatják a gasztronómiai csúcsokat 10 vendéglátóhelyen és 7 tematikus gasztrohétvégén keresztül. A Badacsonyt egy olyan arcáról ismerhetjük meg, amit csak ilyenkor lehet igazán felfedezni. Ezen a hétvégén a zöldségeké és a sajtoké a főszerep, a böjt idején olyan vegetáriánus ételek készülnek, amelyekkel bárkit el lehet kápráztatni. A séfek kihozzák magukból és az alapanyagokból a maximumot, még a húsevők is meg fognak lepődni. 

Különleges Magyar Szőlőfajták Borkóstolója

Pázmánd, Bálint Borárium - március 14.

Ez nem egy mindennapi borkóstoló, olyan tételeket lehet megízlelni, amelyek jellemzően a 19. század végi filoxéravészt megelőzően voltak elterjedtek, viszont ma a nevüket sem ismerjük. Ennek az az oka, hogy a termesztésük nehéz és kockázatos, de mégis vannak páran, akik bevállalják: ők nemcsak a borokról, hanem a szőlőről, amiből készült, álmaikról, személyes történetükről is mesélnek majd. Olyan természetes borok lesznek, mint a bakator, csóka, fekete muskotály, gohér, laska, néró, sárfehér, csupa izgalmas tétel. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Tavaszi BorMozi

VinoPiano Borbár - március 19.

Tavasszal sem maradhat el a bormozi, egy jó film kitűnő tétellel társítva. A 19-i eseményen a Kés a vízben című lengyel filmet vetítik, amely Polanski első nagyjátékfilmje, egy kamaradráma, ahol két férfi küzd meg egy nőért a vízen. Jó film mellé finom bor dukál, erről a szervezők gondoskodnak, a jegyár magában foglalja a filmet és a kóstolható borokat is. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon