Gyors és egyszerű receptek maximum 5 hozzávalóból – A rohanós hétköznapok megmentői
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Esténként, munkából hazaérve semmire sem vágyunk jobban, mint egy gyors, laktató vacsorára, amihez nem kell nagybevásárlást sem tartani.
Aki háztartást vezet, biztosan szembesült már azzal, hogy mennyire nehéz naponta olyan ételt készíteni vacsorára, ami gyorsan készen van, viszonylag változatos és lehetőleg minden van hozzá otthon. Persze nem kell mindennap meleg ételt főzni, hiszen egy tartalmas szendvics is tökéletes vacsora lehet, de ha az egész napos rohanásban nem volt időd enni, este biztosan kívánni fogsz valami laktatóbbat.
A legegyszerűbb, ha megnézed mi van a hűtődben és a kamrában, abból főzöl vagy sütsz valamit. Igyekezz minél kevesebb hozzávalóból dolgozni. A legnagyobb megmentők ilyenkor az úgynevezett egytepsis ételek, amelyekhez még sok edényt sem kell összepiszkolnod.
Összegyűjtöttük azokat a fogásokat, amelyeket kevés, legfeljebb 5 fő hozzávalóból el tudsz készíteni. A fűszereket és olyan alapvető hozzávalókat, mint az olaj, nem számoltuk bele, hisz ezekből biztosan tartasz otthon.
Csirkeszárnyak sült krumplival
A csirkeszárny olcsó és laktató étel, amelyet krumplival tálalhatsz vacsorára. A tepsiben sült csirkeszárny elkészítése nem igényel sok munkát, mert az étel együtt sül puhára az edényben, a krumpli átveszi a hús fűszerezését és aromáját. Ha nem találod elég laktatónak, kenyeret és savanyúságot is kínálhatsz mellé.
Barbecue-szószban sült csirkecomb
A csirkés ételeknél maradva ehhez a sült csirkecombhoz szintén nem kell sok hozzávaló, a hús barbecue-szószban sül ropogósra. A mártást megveheted készen is, de el is készítheted, ez esetben kicsit több időre és hozzávalóra lesz szükséged. A barbecue csirkecombokat akár magában is eheted.
Tartalmas zöldbableves
A leves is lehet laktató, főleg, ha rántással készíted. Ebbe a házi zöldbablevesbe kifejezetten jól illik a rántás, jó fokhagymásan, ahogy a nagyi készítette. Ha nem találsz otthon zöldbabot, sárga hüvelyűből is elkészítheted, sőt, ha nagyon éhes vagy, hússal is gazdagíthatod. Minél több zöldség kerül bele, annál finomabb lesz.
Tejszínes-gombás tészta
A tésztaételeknél kevés egyszerűbb fogás van a világon, egy-két hozzávalóval nagyon változatossá tudod tenni őket. Készítheted hússal, hús nélkül, tejszínes vagy paradicsomos alappal, zöldségekkel, különféle tésztákkal. Ha húsmentesre vágysz, a gombás-tejszínes nagyon jó választás, valamint ne spórolj a zöldfűszerekkel se.
Ricottás-spenótos tészta
Szinte főzni sem kell ezt az ételt, vagyis egészen pontosan csak a tésztát, utána a spenótot kicsit párolni, majd a szószt összekeverni. Egy kevés citrommal egészen könnyed, frissítő fogást kapsz, amely még fehérjében és vitaminokban is gazdag. A ricottás-spenótos tészta annyi idő alatt elkészül, míg a család az asztalhoz ül.
Répatócsni
A hagyományos, krumpliból készült tócsni diétásabb változata ez a répás. Ezek a kis lapok nem olajban, hanem sütőben sülnek, így olajszag sem lesz a lakásban és az alakodnak sem ártanak. A sárgarépatócsnik nagyon hamar elkészülnek, és elég, ha csak valamilyen mártogatóst vagy akár tejfölt kínálsz melléjük, tökéletes vacsorát kapsz.
Bulgursaláta
A saláta is lehet önálló fogás vacsorára, így biztosan nem kell aggódnod a plusz kilók miatt. A bulgur magas rosttartalmú, összetett szénhidrát, amit tökéletesen kiegészítenek a vágott, friss zöldségek. Ez a bulgursaláta biztosan a kedvenced lesz, főleg, mert irtó gyorsan elkészül.
Fotók: Getty Images