
10 kedvenc medvehagymás receptünk egy helyen: csodás tavaszi finomságok

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors mogyoróvajas golyó: banán és étcsoki teszi ellenállhatatlanná

Aranybarnára sült, rántott csirkemell: tejfölös krumplisaláta kerül mellé

10 kedvenc medvehagymás receptünk egy helyen: csodás tavaszi finomságok

A titok, amitől igazán omlós lesz a sült: filléres megoldás

Tartalmas tavaszi borsókrémleves: vitaminbomba fogás tele ízekkel
Ébredezik a tavasz, kezdődik a medvehagymaszezon. Az enyhén fokhagymás zamatú zöld nagyon izgalmasan használható fel a konyhában, mutatjuk kedvenc receptjeinket, amiket érdemes letesztelni!
A medvehagyma a tavasz első hírnökei közé tartozik. A szezonja rövid, ezért használd, ameddig csak lehet! A zöld elképesztően egészséges és nagyon finom, remekül felhasználható sütés és főzés során.
A zöld keverhető salátába, tehető szendvicsbe, elfér levesben, főzelékben, raguban és különböző sós süteményekben is. Ha nincs nagyon ötleted, hogy használd a C-vitaminban bővelkedő zöldet, akkor most jó helyen jársz. Ajánlunk 10 szuper receptet, melyek a medvehagymától különlegesek.
Krumplis-medvehagymás pogácsa
A medvehagyma szezonjában az egyik kötelező finomság, amit el kell készíteni a család és barátok örömére, az a medvehagymás pogácsa. A finom puha sós nassolnivaló tésztájába krumpli és tejföl kerül, ettől lesz hihetetlenül omlós az állaga. A medvehagyma ízben és látványban is hozzáad a finomsághoz, és a zöld mennyiségét ízlés szerint növelheted a receptben.

Medvehagymás vajdasági sós
A medvehagymából a pogácsa mellett más sós vendégváró receptet is kipróbálhatsz, ilyen ez a zölddel dúsított vajdasági sós. A békebeli recept mutatós és finom. A tésztát nem kell keleszteni, gyúrás után azonnal dolgozhatsz vele. A sós falatok tésztája finom porhanyós, köszönhetően a libazsírnak, a medvehagymától pedig megkapja különleges ízét. Jobban jársz, ha ebből a finomságból dupla adaggal sütsz!

Medvehagymás krumplisaláta
Próbáld ki a majonézes krumplisalátát medvehagymával dúsítva. A pompás köret így készítve nagyon ízletes, remekül érvényesül benne a zöld kellemes fokhagymás zamata. A köretet hidegen kínáld, hagyd, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Tavaszi medvehagymás tojáskrém
A jól kenhető tojáskrémbe medvehagyma kerül, ettől lesz csodás az íze. A kence textúráját érdemes ízlés szerint alakítani, ha darabosan szeretnéd, akkor csak villával törd össze, ha simára, akkor botmixerrel pürésítsd. A kence joghurttal lazítva készül, de tejfölt és majonézt is használhatsz. A finomság jólesik kenyérre kenve, zöldségek mellé is kínálható, és sonkatekercs töltelékének is tökéletes választás.

Medvehagymás házi kenyér
A házi kenyérnek nincsen párja! A pékárut érdemes feldobni egy kis plusszal, jelen esetben medvehagymával. A zöld ízben és látványban is hozzáad a kenyérkéhez. Hogy jó ropogós legyen a héja, sütés előtt és után is spricceld le hideg vízzel a veknit. A finomság szuper szendvicsalapanyag, kencékkel is tökéletes, és tunkolós fogások mellé is kínálható.

Medvehagymás krumplinudli
A krumplinudli kedvelt finomság, a magyar konyha egyik kedvence. A hagyományos recepten érdemes kicsit újítani, próbáld ki medvehagymával, így nagyon különleges.Az elkészült nudlit tálalás előtt kevés vajon le is piríthatod, úgy lesz csak igazán ízletes!

Joghurtos-medvehagymás krémleves
A medvehagyma szezonjában a zöldből készült krémleves is a kötelezők közé tartozik. Az üde, ízletes leves krumplitól és sárgarépától tartalmas. Tálalásnál kruton és főtt tojás is kerülhet bele, vagy kínálhatsz mellé sajtos melegszendvicset is.

Medvehagymás rizottó
A rizottó az olasz konyha egyik gyöngyszeme. Tökéletes könnyed ebéd vagy vacsora lehet, rengeteg recept szerint kipróbálható, természetesen medvehagymával is dúsítható. A krémes fogásban remekül érvényesül a zöld enyhén fokhagymás zamata. A tetszés szerint előkészített medvehagymát a főzési idő felénél keverd az ételhez, de ha még intenzívebb ízekre vágysz, akkor tálalásnál is szórj rá a levelekből.

Karalábéfőzelék medvehagymával
A karalábéfőzelék az egyik legjellegzetesebb tavaszi fogás, amit medvehagymával is feldobhatsz. A selymes főzelékbe joghurt is kerül, ettől lesz tökéletes a textúrája, illetve nem csak a zöldség gumóját, a levelét is felhasználjuk. Kínálj mellé fasírtot vagy főtt tojást!

Medvehagymás körözött
A hazai konyhában nagyon kedvelt a körözött, amit tehén- vagy juhtúróból szokás készíteni. A házi kence sok mindennel különlegesebbé varázsolható: fűszerek közül a kömény a lelke, nagyon jól áll a körözöttnek, ha picit pikánsabb. Tavasszal medvehagymával is kipróbálható, amely mellé még mustár is kerül.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors, Pataki-Szabó Fruzsi
- medvehagyma
- medvehagymás ételek
- medvehagymás pogácsa
- krumplis medvehagymás pogácsa
- medvehagymás vajdasági sós
- tavaszi medvehagymás tojáskrém
- medvehagymás házi kenyér
- medvehagymás krumplisaláta
- krumplinudli
- joghurtos medvehagyma-krémleves
- medvehagymás rizottó
- karalábéfőzelék
- körözött
- medvehagymás kőrözött
- receptválogatás
- Gasztro