
Mennyei ételek sörrel: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha
Ropogós

Roppanós spárga sült paradicsommal: krémes burrata koronázza meg

Foszlós, sajtos vajdasági pogácsa: levesek mellé is kínálható

Mennyei paradicsomos-mozzarellás csirkemell: omlós hús, olvadozó sajt

Zöldborsó-raguleves krumpligombóccal: tejföllel az igazi

A nyár legfinomabb cseresznyés receptjei: a fagylalttól a muffinig
A sör ma már egyre több ételnél válik elengedhetetlen hozzávalóvá. Hiszed, vagy sem, de a reggelitől a vacsorán át egészen a desszertszekcióig megannyi szuper étel nélkülözhetetlen eleme egy jó pohár sör.
Ezúttal a sütés és főzés egyik egyre népszerűbb elemére, a sörre fókuszálunk, és mutatjuk be a 6 legfinomabb ételt, amelyekből nem maradhat ki a folyékony kenyérként is ismert nedű.
Sörös-sajtos palacsinta
Ez akár még egy ráérősebb reggelinek is beférhet, de egy délutáni uzsonnának is ugyanolyan laktató. Igaz, a palacsinta szó hallatán valószínűleg neked is az édes változatok jutnak elsőre az eszedbe, ezúttal azonban a sós ízeket vesszük célba. Ebbe a palacsintába ugyanis a sok sajt és világos sör mellett curryfűszer is kerül.

Sörtésztában sült zöldségek
A sörtésztás bunda egy irtó menő panírozási technika, amitől úgy lesz ropogós a külső, hogy közben mégis omlós marad belül a választott alapanyag. Ilyen bundában süthetsz bátran húst és zöldségeket is, a karfioltól a gombán át szinte bármit panírozhatsz ezzel a módszerrel.

Káposztaágyon sült kolbász
A német konyha két kedvenc alapanyaga ötvöződik ebben a receptben. Ezeket a sörben sült, káposztaágyon elterülő kolbászokat te is bátran elkészítheted, például egy hétvégi ebédre vagy egy baráti összejövetelre. Ez egy egyszerű, mégis laktató fogás, ami mellé elég, ha egy szelet friss kenyeret vágsz, illetve töltesz egy korsó vagy pohár sört. Természetesen az ételbe is kerül a sörből, hiszen lényegében ebben párolódik a káposzta és sülnek meg a kolbászok.

Sörös pác
A sörös pácot elsősorban a sertés- és marhahúsokhoz ajánlom. Gyorsan elkészíthető, a húsoknak pedig bőven elég benne 1-2 órát pihenni. Csupán öt hozzávalóból készül, ám ezúttal ne világos, hanem barna sört válassz hozzá!

Sörben sült csirke
A sörben sült csirke pofonegyszerűen elkészíthető tepsis fogás. Hagyma, só, bors, kakukkfű, víz és persze sör is kerül bele, ebben a keverékben sülnek aranybarnára a csirkecombok, és a folyadéknak köszönhetően a hús nagyon szaftos marad.

Ír csokoládétorta
Mivel természetesen a desszertről sem feledkezhetünk meg, így zárszóként az írek különleges, Guinness sörrel készült csokoládétortáját mutatjuk. A torta különlegessége a fekete sör mellett, hogy krémsajt, tejszín és kakaópor is kerül bele, amelyből egy elképesztően omlós és krémes, mélybarna, szinte már fekete színű csokoládétorta kerül az asztalra.
Fotó forrása: Getty Images