Popcorn-tengerpart: a Kanári-szigetek homokját még véletlenül se együk meg

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Izland fekete homokjától a Maldív-szigetek világító tengerpartjáig számtalan különleges és szokatlan vízközeli hellyel találkozhatunk a világban. Ezt a csoportot erősíti a Kanári-szigetek is, ugyanis a partját borító homok egy az egyben úgy néz ki, mint a popcorn. 

A popcorn-tengerpart pontos helyszíne a Kanári-szigetek második legnagyobb szigetén, Fuerteventurán, Corralejo városában található. Ide érdemes ellátogatni, ha élőben is megnéznénk ezt a természeti csodát. Maga a tengerpart olyan, mint az összes többi spanyol szigeté - na, nem mintha az nem lenne már önmagában csodálatos -, de a homok egészen elképesztő.

Az ínycsiklandó popcornok valójában fehérkorall-darabok, amelyeket  partra mostak a hullámok. A fehér korall mellett homok és vulkáni kőzetek borítják a partot - a keveredésük egészen lenyűgöző látványt nyújt, olyan, mintha a part pattogatott kukoricából és fekete borsból állna - csak vigyázzunk, hogy bele ne harapjunk. 

"Popcorn Beach" vagy "Popcorn Bay" néven lehet rákeresni az álompartra, amely mára a turisták egyik kedvelt célpontja lett. Nagyon sokan csak azért mennek el Corralejo városába, hogy megnézzék a popcorn-homokot - és persze fotózkodjanak vele. Instagramon is nagy népszerűségnek örvend a partszakasz, reméljük, nem teszik tönkre, mint oly sok mást. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

M� (@itsmemilda) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

fabinnio (@fabinnio) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anita Dobre (@cookingpoetry) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Roberto Battiston (@shiderob) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Javi García-Heras (@javigarciaheras) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rhianna-elise (@rhiannaelise) által megosztott bejegyzés,

Még több képet a "Popcorn Beach" hashtaggel találtok Instagramon.  

Ezt is szeretjük