A 8 legjobb étel sertéskarajból: változatos receptek egy fajta húsból

rantott-hus
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár manapság a csirkehús az egyik legnépszerűbb alapanyag, a sertés, azon belül a karaj is igen közkedvelt. Számtalan étel készülhet belőle, sokféle ízesítésben és körettel az asztalra teheted.

A sertéskaraj akkor az igazi, ha omlós és vajpuha a hús: egy finom mártással kínálva, zöldségekkel körítve, de ropogós bundában is isteni, érdemes kipróbálni mindegyik receptet!

Sertésszelet fésűs burgonyával

A fésűs burgonya egy népszerű, a gratinhoz hasonló köret, a lényege, hogy a hajszálvékonyra szeletelt zöldség krémes mártással sül készre. Ha hússal együtt készíted, nagyon laktató és tartalmas ételt tehetsz az asztalra. A karaj tökéletes választás hozzá, vajpuha lesz, a krémes mártás pedig nagyon selymes.

sertesszelet-krumplival

Rántott karaj pankobundában

A rántott hús nagy klasszikus, senkinek sem kell bemutatni. Ha azonban picit különlegesebben készítenéd el, pankobundában érdemes kisütni. Ettől sokkal ropogósabb lesz, és ha egy kevés parmezánt is keversz bele, az ízét is felturbózhatod. A húst érdemes bepácolni előre, úgy vajpuha és omlós lesz. 

rantott-karaj

Sertéskaraj kelbimbóval

Ha egy olyan fogást készítenél, amivel tényleg minimális a munka, ezt az egytepsis karajt ajánljuk kelbimbóval sütve! A zöldség és a hús krémes besamelben puhulnak, és pirult sajt borítja a fogás tetejét. A mennyei, mutatós étel a hétvégi asztalon is megállja a helyét.

karaj-kelbimboval

Mátrai borzaska

Következzen egy klasszikus recept, a mátrai borzaska, ami sertéskarajból készítve, krumplis bundában sütve az igazi! Ha esetleg marad a burgonyás ruhából, bátran kisütheted, isteni lapcsánkát tálalhatsz. Fontos, hogy jó forró olajban süsd ki a húst, úgy biztosan rajta marad a bunda! 

matrai-borzaska

Sertésszelet gombaszósszal

Egy szuper 30 perces recept, amit kezdők is el tudnak készíteni? Próbáld ki ezt a gombaszósszal borított sertéskarajt! A mártásban a fehérbor és a tejszín dominál, de a friss kakukkfű is nagyon feldobja! A karaj elképesztően omlós lesz, de érdemes körbepirítani, hogy itt-ott kérget kapjon.

gombas-karaj

Brokkolival töltött rántott karaj

Ha valami igazán mutatós fogást tennél az asztalra, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak, próbáld ki a töltött rántott karajt! A belsejébe füstölt sajt és brokkoli kerül, kívülről pedig ropogós, aranybarna panír borítja. Ha maradna az ízletes töltelékből, formázz belőle golyókat, forgasd zsemlemorzsába, majd süsd ki, isteni lesz!

brokkolival-toltott-karaj

Temesvári szelet

Az egyik személyes kedvencem a válogatásból a temesvári szelet, a zöldbabos-tejfölös raguban készült karaj! Ezt az igazi nagyiféle receptet bátran próbáld ki, nem nehéz az elkészítése, és garantáltan a család kedvence lesz! Bár szezonban friss zöldbabból a legfinomabb, mirelitből is összedobhatod!

temesvari-szelet

Töltött, baconbe tekert karajszelet

A végére még egy töltött karajt hagytunk, de ez nem panírban sül, hanem baconbe tekerve! A közepébe cheddar sajt kerül, szépen beleolvad, a szalonna pedig megpirul a külsején. Ha hagymás-krumplis körettel együtt sütöd, ahogy itt is olvashatod, a köreten sem kell majd gondolkodnod.

Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük