
Répás desszertek a húsvéti asztalra: sütés nélküli változatot is mutatunk

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
A húsvéti időszakban előkerülnek a répatortareceptek, és ha nem szeretnél leragadni egyetlen fajtánál, akkor próbálj ki több változatot is! Most hetet is mutatunk!
Idén készülj ezekkel a fenséges répás desszertekkel húsvétra: gyorsan készülnek, egészségesek, és még sütés nélküli változat is van közöttük.
Klasszikus répatorta
A klasszikus répatorta egy igazán tartalmas és szaftos sütemény, amelynek egyszerű kevert tészta az alapja, így nagyon gyorsan készül. Ennek a változatnak a tetejére egy lágy vaníliás krém kerül, amely tökéletesen kiegészíti a tészta fűszerességét.

Répatortakeksz
A répatorta keksz formájában eltér a hagyományos recepttől, azonban ízeiben teljesen hozza azt. Különlegessége, hogy gluténmentes, hiszen rostban gazdag zabpehelyből és mandulalisztből készül, a tetejére pedig az elmaradhatatlan krémsajtos réteg is felkerül.

Gluténmentes répatorta
Ha ragaszkodnál a tortaformához, azonban a gluténmentesség is fontos szempont, akkor készítsd el a klasszikus kivitelben, gluténmentes hozzávalókból. Ez a répatorta ugyanakkor vegán is, azaz sem a tésztába, sem pedig a krémbe nem kerül tojás vagy tejtermékek.

Répatorta-energiagolyó
Répás desszertre akkor is van receptünk, ha sütés nélküli változatot keresnél. Ez az energiagolyó a répa mellett olyan hozzávalókat tartalmaz, mint a datolya, a kókuszreszelék és a darált dió, így rostból és energiából biztosan nem lesz hiány.

Répatortakuglóf
Ha cifrázni akarod a répatortát, akkor a hagyományos tortaforma helyett süsd kuglófformában. Ez a répatortakuglóf a hagyományos recept szerint készül, azonban elegánsabb külsőt kap, így a vendégek előtt is megállja a helyét.

Citrommázas répatorta
A répatortának a hosszúkás kenyérsütő forma is jól áll: ez a változat pedig nemcsak formájában tér el a klasszikustól, de a máz is más a tetején. A hagyományos krémsajtos krém helyét ebben az esetben egy tojásfehérje-alapú citrommáz veszi át.

Répatortamuffin
A répatorta aranyos muffinként is megállja a helyét húsvétkor, ráadásul praktikusabb, és a gyerekek számára is csalogatóbb. Erről a desszertről sem maradhat el a répatorták kötelező kiegészítője: a tetejét egy lágy, mascarponés-vajas krém díszíti.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors