Gordon Ramsay szerint pokolian jó séf Snoop Dogg – A rapper szakácskönyvet dobott a piacra

sdkönyvcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Snoop Dogg az egyik legismertebb rapper, szövegeiben nem finomkodik, mindig kimondja, amit gondol. A hiphop előadó nevét 1993-ban ismerte meg a világ, sikere azóta is töretlen, nagyon sokoldalú, ha kell, színész, komoly produceri feladatokat lát el, gyerekekkel foglalkozik, amerikai footballra tanítja őket, újabban pedig a konyhában érzi magát a legjobban.

Amin nem is lehet csodálkozni, hisz az egykori csibész remek baráti kapcsolatban áll a háziasszonyok és szakácsnők gyöngyével, Martha Stewarttal.

Kettőjük kapcsolatából született meg a „Martha and Snoop’s Potluck Dinner Party” főzős műsor, melyben a két jó barát ízletes finomságokat készít, főzni tanítják a nézőket. A sikeres műsorban ismert vendégek is tiszteletüket tették, kellemes hangulatban teltek a főzések nagy beszélgetések közepette. Martha és Snoop műsorát 2017-ben még Emmy-díjra is jelölték.

Az amerikai rapper annyira rákapott a főzés örömére, hogy 2018 októberében első saját szakácskönyvével ajándékozta meg a konyhaművészet szerelmeseit. A könyv 50 receptet tartalmaz, Snoop Dogg kedvenc ételeit és italait osztja meg az olvasókkal. A From Crook to Cook (Csibészből szakács) lapjait bújva találhatunk goffri, narancsos csirke, bolognai szendvics, homárral készült recepteket és persze ütős koktélötletek is várnak ránk.

A szókimondó, jókedvű előadó főztjét az ismert séf, Gordon Ramsay is megkóstolta és véleményezte. Ramsay szerint a rapper nagyon jól bánik az ízekkel, azért ez nagy dicséret, főleg tőle.

Házias ízek és koktélreceptek is várnak az olvasókra

Snoop receptkönyvében az egyszerű, házias ételekre fókuszál, de nem spórol a fűszerekkel. Mivel szerény körülmények között nőtt fel, főleg gyorséttermi ételeken, az olyan nemes alapanyagok, mint a homár, nem kerültek az étkezőasztalára, azokkal csak később, a sikerei után ismerkedett meg. A homár nagy kedvence lett, így saját receptötletét is megosztja azokkal, akik az ő könyvéből főznének valamit.

A könyv egyik nagy kedvence - a visszajelzések alapján - Snoop narancsos csirkéje. A csirke bármelyik részét használhatjuk, legyen az comb, szárny vagy mell, a recept nagyszerűsége a narancsos-fűszeres pácban rejlik, amiben a csirkét egy éjszakán át pihentetjük, majd lisztes panírban, bőséges forró olajban sül készre.

Az egyszerű krumplipüréjének is nagy sikere van, Snoop a körethez héjastól főzi meg a burgonyát, majd lehűti, eltávolítja a héját, és a közepes darabokra vágott burgonyát sok vajjal, krémsajttal, tejszínnel és fehérborssal keveri krémesre.

A rapper könyvét bújva koktélötletekkel is találkozhatunk, de a nagymamaféle mogyorós keksz receptje is megtalálható.

Cover: Getty Images/Gustavo Caballero

Ezt is szeretjük