Fenséges sült és ízletes szósz is készülhet sörből: 8 receptet mutatunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A kesernyés ízű ital nem csak kiváló hűsítő, főzésnél is érdemes bevetni. Fenséges sültek, különleges szósz és izgalmas hús- vagy zöldségbunda is készülhet belőle.
A népszerű italt főzés során is érdemes bevetni, különleges fogásokat készíthetsz belőle, melyek elfogyasztása után az ízek ott maradnak az ember szájában.
Lehet világos, barna, ízesített vagy kukoricasör, kapd elő bátran a konyhában, csodás ételek és még desszert is készülhet belőle. A sörrel történő főzés nem új keletű dolog, régóta használják, főleg húsos ételek készítésénél. Idetartozik a csülök is. Az ízletes fogás egyszerűen készül: mielőtt pirulni küldöd a húst a sütőbe, feltétlen főzd puhára fűszeres vízben. Ezután olajjal és fűszerekkel gazdagítsd a húst, majd sütés során sörrel locsolgasd.
Ennyivel nem ér véget a sörrel készült fogások felhozatala, még desszert is készülhet belőle. Mutatjuk kedvenceinket, melyeket érdemes kipróbálni, ha egy kis izgalmat vinnél a konyhába.
Sörtésztában sült cukkini
Az izgalmas sörbunda kiváló választás olajban sült zöldségekhez, és még a csirkehúsnak és a halnak is jól áll ez a ruha. A sűrű palacsintatésztához hasonló massza készítésénél fontos, hogy mindig hideg, jó minőségű sörrel dolgozz. Ha extra ropogósan szeretnéd elkészíteni, akkor adj a masszához 1 teáskanálnyi sütőport vagy szódabikarbónát.
Sörbundában sült hagymakarika
A ropogósra sült hagymakarikát a húsevők és a vegetáriánusok is imádják. A bunda különlegessége, hogy bátran lehet fűszerezni. Érdemes kedvenc ízesítőiddel feldobni a hagyma ruháját. A hagymakarika remekül illik szendvicsek mellé, de főzelék feltétje is lehet.
Sertéskaraj grillen sütve
A sör remekül illik sültek mellé. Ha marad egy kis pecsenyezsírod, akkor turbózd fel, sörrel párosítva készíts belőle különleges szószt, melyet tálalásnál a pirosra sütött húsra öntözhetsz. A grillen sütött karaj így készítve lesz igazán fejedelmi.
Sörben párolt sertésoldalas
A tunkolós egytepsis fogás eteti magát, olyan finom. A sertésoldalas sárgarépával és fehérrépával együtt sül, sörrel nyakon öntve. Az oldalas hosszú időt tölt a sütőben, az alacsony hőfoknak köszönhetően lesz vajpuha, szinte leomlik a hús a csontról.
Sörpác húsokhoz
És ha már a pácok szóba kerültek, akkor itt találsz egy tökéletes változatot. A sörpác marha- és sertéshúshoz illik igazán, de szárnyassal is ki lehet próbálni. A legjobb ebben a pácban, hogy gyorsan kész van, és bőven elég 1-2 órát állnia benne a húsnak, hogy az ízek kellően átjárják.
Káposztaágyon sült kolbász
A káposzta és a kolbász remek párost alkotnak. A két alapanyagból igazán tartalmas és ízletes fogást dobhatsz össze, mely a hűvösebb napokon különösen jólesik. A fogást a sör teszi különlegessé, ha lehet, barna sörrel készítsd el.
Sörben sült csirkecomb
A csirkehúst világos sörrel locsold meg, törekedj a jó minőségűre a vásárlásnál, érződni fog a sülten. Tulajdonképpen egy pác kerül a combokra, melyben barna cukor is helyet kap, ettől lesz kellemesen ropogós a bőre, a hús zamata pedig sokkal különlegesebb.
Belga fánk sörrel sütve
A sör még desszertben is helyet kaphat, ilyen a belgák híres fánkja. A különleges finomság egyszerűen készül, a kelt tésztába kerül az ital, melytől különleges zamatot kap. A belga fánkot egyszerűen porcukorral meghintve szokás falatozni.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Szász Eszter