![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pogácsa, stangli és még 6 sós süti a húsvéti asztalra: kedvenc receptjeinkből válogattunk
![srcver](https://kep.index.hu/1/0/3621/36213/362138/36213821_2767813_233a682730774e5aa082d6fca55f5198_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ünnepnapokon legyen változatos az étkezőasztal, az édes sütemények mellett sós harapnivalóknak is jusson hely!
A húsvéti sütigyártás során ne csak édes finomságokkal készülj, lepd meg magad és a szeretteid sós falatokkal is, amelyek ugyanolyan jól tudnak esni, mint az édes társaik.
Minden családban megvannak a kedvenc sütemények, amelyek ünnepnapokon ismétlődően, újra és újra elkészülnek. Fontos azonban, ha már sütiüzemet nyitsz a konyhádban, ne csak édes finomságok készüljenek, legyen sós is, fő a változatosság!
A sós vendégvárók a legtöbb esetben egyszerűen készülnek, pénztárcabarátok és nagyon finomak, öröm őket falatozni. Húsvétkor akár villásreggelivel, egyszerű leveles tésztából készült sós harapnivalóval, sós rétessel vagy pizzás falatkákkal is kedveskedhetsz a családnak, amiket a gyerekek és a felnőttek is imádnak. A most következő receptválogatásban 8 kedvenc sós vendégvárónkat gyűjtöttük össze, érdemes őket kipróbálni, mindegyik nagyon finom.
Túrós tésztájú sajtos pogácsa
A pogácsa igazi régi kedvenc, a sós vendégváró rengeteg variációban készülhet, a tésztába mindig érdemes valami plusz, titkos, esetleg szokatlan alapanyagot rejteni. Magyarországon népszerű a sima sós, krumplis, káposztás, tökmagos vagy a sajtos pogácsa, amelynek többféle változatát is érdemes kipróbálni. Ha időd engedi, kelt tésztából süsd meg, de a hajtogatott is isteni, ha azonban nem szeretnél sok időt tölteni a készítésével, akkor ez a túrós-sajtos pogácsa lesz a neked való.
![pct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3621/36213/362136/36213635_7097944361a4bab2dcb594c0fca09872_wm.jpg)
Pizzás háromszög
A pizzát mindenki szereti, a fűszeres paradicsomszószt különböző vendégvárók készítésénél is érdemes felhasználni. A pizzaszósz és a leveles tészta tökéletesen passzolnak egymáshoz, épp ezért a legtöbben pizzás csigákat szoktak gyártani a levelesből, pedig háromszögeket is érdemes, amelyek gyorsan és egyszerűen készülnek el. A pizzás háromszögekből dupla adagot készíts, hihetetlenül gyorsan fognak fogyni, a család összes tagja rá fog járni.
![32866430 184d9735e36c35c1ecfa88f0487d4a76 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3621/36213/362139/36213907_d6df86944c0ead800850ad86c0e8f543_wm.jpg)
Ropogós sajtos tekercs
Leveles tésztából mindig érdemes néhány csomaggal a hűtőben tartani, hisz tényleg rengeteg minden készülhet belőle. Ráadásul, ha előre kinyújtva vásárolod, elég lesz csak kicsomagolnod, kitekerned és eldönteni, mivel is gazdagítsd a vajas tésztát. Nemcsak édes, hanem sós alapanyagok is kerülhetnek a tésztára, a sajt és a szárított paradicsom nagyon ízletesek levelesbe tekerve.
![spcsct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3621/36213/362136/36213637_72ca4c53e1b7dca06a95929bb9a368a9_wm.jpg)
Leveles tésztás virsli
A leveles tésztába csomagolt virslik nem csak vendégvárónak nagyszerűek, piknikre is érdemes őket elcsomagolni. Az egyszerű alapanyagokból készült, villámgyors finomság sok lehetőséget rejt magában. A virsli mellé sajt is kerülhet, de az is bőven elég, ha a kis csomagok tetejére szezámmagot szórsz. Az aranybarnára sült finomság nagyon kapós harapnivaló, ha szeretnéd, még kaszinótojást vagy tojássalátát is falatozhatsz mellé.
![vlct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3621/36213/362136/36213671_119c5d4a73d064f545096697b6ceef10_wm.jpg)
Kolbászkarikák leveles tésztába csomagolva
Egy újabb leveles tésztás, villámgyors finomság. A vajas tészta látványban hasonlít a pogácsára, de ha beleharapsz, akkor jön a felismerés, hogy a ropogósra sült tészta fűszeres kolbászkarikát rejt, amelytől nemcsak ízletes, hanem szaftos is lesz. A finomság tetejére reszelt sajt sül, de ha szeretnéd, akkor a kolbászos töltelék mellé is csempészhetsz egy kis sajtot, úgy sokkal gazdagabb a nassolnivaló.
![34749089 c40003d0dcaa5e9b972eba1c5cb30577 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3621/36213/362139/36213963_f954dc7940c893b36b8e7aca29f74292_wm.jpg)
Tojásos-baconös leveles tészta
El sem lehet képzelni jobb napindítót egy ínycsiklandó villásreggelinél. A tojásos-baconös leveles tészta hihetetlenül látványos harapnivaló, bár ránézésre úgy tűnik, nagy kézügyességre van szükség a készítéséhez, ez egyáltalán nincs így. A finomság nagyon egyszerűen kivitelezhető, arra azonban figyelni kell, hogy a töltelék összetevőit elő kell sütni, hogy tökéletesen puha legyen benne a zöldség is.
![34433351 5f037fd3d763ffb375bb793c7532df8b wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3621/36214/362141/36214137_d884cbbb27559920980e0685c8aec1c8_wm.jpg)
Zöldséges rétes
Nem kell megijedni, nem házi rétestésztát kell megtölteni a bőséges finomságokkal. Két tészta közül is választhatsz, leveles- vagy bolti réteslapokba kerülhet a töltelék. A finomságokat, mielőtt a tésztába pakolnád, le kell pirítani jó sok fűszerrel. A legjobb, ha friss fűszernövényeket használsz, de ha erre nincs lehetőséged, akkor olasz fűszerkeverékkel dolgozz.
![zrct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3621/36213/362138/36213815_e6e4ed856b981453cf1896c8eba745cc_wm.jpg)
Sajtos-joghurtos rudak
A sajtos stangli akkor a legfinomabb, ha a tésztája puha, ezért joghurt is kerül bele, így lesz meg a tökéletes textúrája. A finomság szerény alapanyagokból készül, a tésztába nem kell élesztő vagy sütőpor, nélkülük is szépre sül. Ami viszont elengedhetetlen, hogy miután a tésztát begyúrtad, hűtőben pihentesd legalább fél órát.
Fotók: Getty Images, Sági Zsófia/Sóbors, Szász Eszter / Sóbors, Botos Claudia/Sóbors