Ha imádsz piacolni, itt a helyed! Piacok Napja is lesz a hétvégén

progiajánlószept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Itt a szeptember, lassan, de biztosan beköszönt az ősz, kezdődnek a szüreti mulatságok - ezen a hétvégén számtalan boros eseményen lehet részt venni, de más programok is lesznek.

Izgalmas borfesztiválok és szüreti mulatságok tarkítják a hétvégét, de gasztrokülönlegességekkel, nemzetközi street foodokkal, kézműves sörökkel és chilipiaccal is készülnek a szervezők. 

Budapest Borfesztivál Limited

Budavári Palota - szeptember 10-13.

Sajnos a jelenlegi helyzet nem tette lehetővé a Borfesztivál megrendezését, legalábbis a megszokott keretek között, de exkluzív kiadásban igen. Az eseménynek a Budavári Palota Hunyadi udvara ad teret, ahol prémium borokkal, pezsgőkkel és gourmet finomságokkal készülnek a szervezők. Minden idősávban 500 fő tartózkodhat az eseményen, úgyhogy érdemes előre regisztrálni. A kiállítók listája és bővebb információ az esemény honlapján olvasható.

Top 100 Magyar Bor Nagy Kóstoló

Hotel Nemzeti Budapest - szeptember 11.

Szeptember elején jelenik meg a Mediaworks Top 100 Magyar Bor kiadványa, amely minden évben az ország legjobb borait szedi egy csokorba. A kiadvány bemutató buliját a BorJour szervezi, a sétálókóstolón le lehet tesztelni, tényleg olyan finomak-e a tételek, mint amilyenre a zsűri értékelte. A kiállító borászatok listája az esemény Facebook-oldalán érhető el, a jegyárakról is ott vannak fent további információk.

progiajánlószept2

Tihanyi Szüreti Napok

Tihany - szeptember 11-13.

A rendezvény pénteken utcabállal kezdődik, majd vasárnap esti bállal végződik, de mindhárom nap bőséges lesz a programválaszték - a szervezők nem csak a borkedvelőkre és mustrajongókra gondoltak, a gyerekeknek is sok mindennel készülnek. A tihanyi rezesbanda, az asszonykórus és a huszárok felvonulása mellett lesz borverseny, élőzene, állatsimogató, vetélkedő, vasárnap pedig a szüreti felvonulás után ünnepélyes bor- és kenyérszentelést tartanak az Apátság előtt. A program további részletei itt olvashatók

Food Truck Show

Győr, Radó Sétány - szeptember 11-13.

A 3 napos eseményen az isteni street foodok mellett kézműves sörök és chilipiac is várja az érdeklődőket, a legjobb ételeket és italokat kínáló kocsikkal, hazai és nemzetközi ízekkel, minőségi kínálattal készülnek a szervezők. Görög, olasz, spanyol, amerikai ételkülönlegességek, holland édességek és kézműves fagylaltok is kaphatók lesznek, de az ország legkiválóbb kézműves sörfőzdéi is képviseltetik magukat az eseményen. Ha ez még mind nem lenne elég, szombaton chilipiac is lesz, ahová az ország minden részéről érkeznek majd a chilimanufaktúrák. További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

progiajánlószept3

Badacsonyi Szüreti Hétvége

Badacsony - szeptember 11-13.

Idén szűkebb keretek között emlékeznek meg a szüretről, a Móló Parkban tartják az eseményt, a helyi borászok és pincészetek ott kínálják majd a finomabbnál finomabb italokat. A borkóstoló mellett számos kulturális programmal készülnek a szervezők, lesz élőzene, de táncegyüttesek előadásai is színesítik a palettát. A pontos program és további részletek az esemény honlapján olvashatók.

Stílusos Gasztro Udvar

Palkonya - szeptember 12.

A Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék alkalmából minősített borok, kulturális programok várnak mindenkit, ráadásul csodás környezetben, a Pincefaluban. Az italok mellől nem hiányozhatnak az ételek sem, ezért a Palkonyha teraszán különleges gasztroudvart szerveznek. Igazi falusi reggelivel indíthatod a napot, ezt követi ebédre a kemencében sült kovászos pizza, vacsorára pedig ötfogásos gourmet kóstolóval készülnek. Érdemes az eseményre asztalt foglalni, ugyanis a helyek száma korlátozott.

Piacok Napja

Budapest, Erzsébet tér - szeptember 13.

A Piacok Napja hatalmas közösségi - gyerek-, család- és kutyabarát - esemény is egyben, élőzenével és sok-sok izgalmas programmal. Lesz minden, amit egy közösségi vásáron el lehet képzelni: design, vintage, kézműves termékek, natúr kozmetikumok, zero waste termékek, gasztronómiai különlegességek, hazai zöldségek és gyümölcsök, sajtok, húsok, mézek, szörpök, pékáruk, de a sort még sokáig lehetne folytatni. A legkiválóbb hazai őstermelők portékái közül lehet válogatni, az esemény célja a magyar kisvállalkozók, kézművesek népszerűsítése, de a fogyatékossággal élő emberek által készített magas színvonalú termékeknek is teret adnak. További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon