A Kávé Világnapja, Jazz- és Bornapok, Őrségi Tökfesztivál: változatos programok lesznek a héten

tökfesztcover.gif
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Őszies hangulatú, kellemes fesztiválok és események várnak mindenkit ezen a hétvégén, amelyeken a bor, a tök, a kenyér és a kávé lesz a főszerepben.

Hat teljesen különböző, de egytől egyig érdekes és izgalmas esemény várja az érdeklődőket ezen a hétvégén. Van, amelyik őszies hangulatban a szabadtéren és van, amelyik bekuckózva a melegben lesz megtartva.

A kenyér és az olíva, a kávé, a bor és a tök lesz a főszerepben, mindenki eldöntheti, melyik felé húz leginkább a szíve. A legtöbb esemény családi program is egyben, úgyhogy kicsik és nagyok is jól érzik majd magukat. 

Szentendrei Jazz- és Bornapok

Szentendre, Fő Tér - szeptember 27-29.

Aki szereti a finom borokat és a jó jazz-zenét, annak Szentendrén a helye ezen a hétvégén. Nemcsak az ország borrégióiból érkező neves pincészetek várják az érdeklődőket, hanem borszakmai és kulturális programok is: borvacsorák, borkostolók, gasztrovásár, főzőkurzusok, bormenük, városismereti séták és rengeteg jazz koncert. 30 pincészet lesz jelen Szentendre sétálóutcáján, a helyi éttermek pedig borvacsorával vagy borra hangolt menüsorokkal várják a vendégeket. A Borkorzó pódiumszínpadán egész nap élvezni lehet az ingyenes koncerteket, a dallamos jazzt. Az esemény Facebook-oldalán megtaláljátok, hogy melyik nap milyen programokkal készülnek a szervezők.

Őrségi Tökfesztivál

Őriszentpéter, Őrségi Nemzeti Park - szeptember 27-29.

Az Őrségi Fesztiválon most minden a tökről szól, minden lesz, ami az őszi zöldséghez kapcsolódik. Lesz kirakodóvásár, termelői piac, mindenféle formájú és fajtájú tökök, de töklámpásfaragáson is rész lehet venni, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozási lehetőség. A gasztroudvarban meg lehet nézni, hogyan készül a tökmagolaj, illetve egész nap tökös és tájjellegű ételekkel várják a vendégeket. Természetesen lesznek koncertek, táncbemutatók és zsonglőrök is, de részt vehetünk tárlatvezetésen és este a töklámpások fényénél bagolytúrán is. A részletes programot és helyszíneket az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Újpesti Borfesztivál

Budapest, Szent István tér - szeptember 27-28.

A finom boroké és az ínycsiklandó falatoké lesz a főszerep ezen a hétvégén a Szent István téren, az ország legjobb pincészetei és borászatai várják a látogatókat. Tökéletes családi program lesz, hiszen a szervezők a kicsikről sem feledkeztek meg, lesznek kézműves foglalkozások, baba-mama kuckó és gyermekjátszó is, úgyhogy a szülőknek sem kell aggódniuk. Olyan borászatok lesznek jelen, mint a Pálffy Pince, a Szent Donát Birtok, a Kovács Nimród Borászat, de a sort még sokáig lehetne folytatni. A belépés ingyenes, ahogyan a koncertek is. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

A Kávé Napja

Budapest, Akvárium Klub - szeptember 28.

Immár 8. alkalommal rendezik meg Magyarországon a kávé világnapját. Idén szombaton a belvárosi Akvárium Klubban várják azokat a kávérajongókat, akik korlátlanul szeretnének kóstolni, vásárolni, vagy kíváncsiak a legújabb trendekre, a minőségi, különleges, egyedi kávékra, de a baristák előadásait, munkáit is meg lehet tekinteni. Hazai és nemzetközi márkák várják az érdeklődőket, de lesznek piaci újdonságok is. A belépő 2000 Ft, amely egy újrahasznosított kóstolópoharat, korlátlan kávékóstolást, vízfogyasztást, párlatkóstolást és a programokat is tartalmazza. A pontos időpontot az esemény Facebook-oldalán találjátok.

II. Pomázi Olaj- és Kenyérünnep

Pomáz, Szent István Király Plébánia - szeptember 28.

Kicsi, új, kovásszal dolgozó kispékségek mutatkoznak be a Pomázi Kenyérünnepen, amely a pomázi Szent István Király Plébánia kertjébe költözött. Jelen lesz a Szívügyem Kispékség, a Bake My Day Pékség, a Skanzen Pékség, akik kemencével együtt költöznek ki a helyszínre, de a sort még sokáig lehetne folytatni. Nem maradnak el az olívaolajok és olajbogyók sem a frissen sült kenyerek mellől, de borház és kézműves sörök is lesznek a helyszínen. A látogatószám korlátozott, 1000 fő befogadására képes a hely, ehhez előzetes regisztráció szükséges. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Grúz Borok Mesterkurzus

Budapest, VinoPiano Borbár - szeptember 28.

Grúzia több mint 8000 éve készíti borait hagyományos úton, és több mint 520 őshonos szőlőfajtával büszkélkedhet. Az országot a borkészítés bölcsőjeként tartják számon, mint az egyik legérdekesebb, legváltozatosabb borászati terület. Grúzia borai a Qvevri stílusú narancs-, és a vörös Pet Natsról híresek. A mesterkurzus bemutatja a naturális grúz borokat, de megismerkedhetünk az ország történetével is, a borkészítés hagyományával. Négyféle grúz bort lehet megkóstolni, amelyekhez ízben passzoló ételek dukálnak. A részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük