A legfinomabb tavaszi krémlevesek: vitamindús, könnyed opciók
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ezekkel a tavaszi krémlevesekkel nem foghatsz mellé: vitamindús és finom opciókat mutatunk, amelyeket ráadásul gyerekjáték elkészíteni!
A tavasz kezdetével sokkal több friss zöldséget és zöldfűszert tudunk beszerezni, amelyekkel könnyen tudjuk pótolni a téli vitaminhiányt.
Amellett, hogy frissen fogyasztjuk a gyümölcsöket, zöldségeket, a vitaminpótlás másik legjobb módja egy könnyed krémleves. Az alábbiakban 7 opciót mutatunk, amelyeket könnyű elkészíteni, nagyon finomak, és a szervezet számára értékes hozzávalókat tartalmaznak.
Spárgakrémleves
Ebben a spárgakrémlevesben benne van a tavasz legjava: vitamindús és rostban gazdag spárga, zöldhagyma, zöldborsó, friss bazsalikom és menta is. Mindezt pedig friss citromlé és reszelt citromhéj teszi elképesztően üdévé.
Medvehagyma-krémleves
A medvehagyma a tavasz egyik első hírnöke, és fokhagymás aromájával minden ételt feldob, amibe beleteszed. Ezzel a selymes krémlevessel sincs másként, amelybe a medvehagyma mellett póréhagyma is kerül, az egészet pedig kókusztej teszi nagyon krémessé.
Fűszeres csalánkrémleves
Érdemes kihasználni a csalán első zsenge hajtásait, mert igazi vitaminbomba levest főzhetsz belőlük. Ezt az ínyenc változatot fehérbor dobja fel, és kevés szerecsendiótól lesz különleges.
Zöldborsógazpacho avokádóval
Ez a zöldborsógazpacho annyira egyszerű, hogy még főzni sem kell: csak turmixold le a hozzávalókat, és már kész is! A zöldborsó mellett olyan értékes alapanyagokat tartalmaz, mint a jó zsírokban gazdag avokádó vagy a nyomelemekben gazdag uborka, az egészet pedig friss koriander és lime leve ízesíti.
Bazsalikomos cukkinikrémleves
Gondold újra a cukkinit, és a töltött vagy tésztával főtt változatai után készíts belőle fűszeres levest. Ez a bazsalikomos cukkinikrémleves nagyon könnyed, finom és szuperül hidratál, a friss fűszertől pedig igazi mediterrán hangulatot varázsol a konyhádba.
Csupazöld brokkolikrémleves
A brokkolikrémleves valószínűleg senkinek nem újdonság, viszont ez a gyömbérrel készülő változata már nem egy hétköznapi kombináció. A leves nagyon tápláló, hiszen a brokkoli mellé zellerszár, spenót és krumpli is kerül, és a gyömbér mellett lime ízesíti.
Gyömbéres répakrémleves
Ez a keleties hatású répakrémleves sok gyömbérrel készül, és a szintén immunerősítő tulajdonságáról híres kurkuma, valamint friss koriander egészíti ki. Az egészet pedig sűrű konzerves kókusztej teszi selymessé.
Fotók: Getty Images