
Válogatás ünnepi sültekből: mutatjuk a 6 legínycsiklandóbb receptet

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan

Áfonyás sült zabkása: a rohanós reggelek megmentője
A karácsony szellemében válogattuk össze a 6 legfinomabb és legvonzóbb sült húsos receptünket, amelyek között biztosan mindenki megtalálja majd a kedvére valót.
Az ünnepi húsleves vagy éppen halászlé szerepe karácsonykor megkérdőjelezhetetlen. A második fogást illetően azonban ahány ház, annyi szokás. Kinek a csirke, a pulyka, a sertés, a marha vagy éppen a kacsa az, ami a szíve vágya. Válogatásunkban most mindenre mutatunk egy-két szuper ötletet.
Ünnepi pulykasült
Noha a pulyka az amerikai hálaadás hozadéka, ettől még csodás ötlet, hiszen ki tudna ellenállni egy aranybarnára sült, kívül ropogós, belül különleges, gesztenyés töltelékkel elhalmozott, egyben sült pulykának?

Aszalt szilvás szűzérme
Ennek a fogásnak már a neve is elegánsan hangzik, hát még a kivitel. Az aszalt szilva mellett szárított paradicsom is kerül bele, amelynek köszönhetően a hús szaftos marad. Az elkészítése nem rabol el több órát az életedből, mégis kivételes főételt rittyenthetsz össze a nagy napra.

Baconben sült pulyka
Pulykából sosem elég, főleg, ha azt sok-sok baconbe göngyölve sütöd meg. Csupán néhány hozzávalóval készül, és alma, illatos rozmaring és olívaolaj ízesíti meg. A pulykahúst egyben süsd, baconbe bugyolálva, így biztosan nem fog kiszáradni.

Narancsos kacsacomb
A kacsa vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb karácsonyi fogás. Számtalan formában elkészítheted, és ha még nem próbáltad narancsos mázzal, akkor ezt az elmaradásodat mindenképpen pótold! A bőre ropogós lesz, a húsa omlós, az íze pedig egyszerűen fenomenális!

Omlós marhaszegy
A felhozatalból természetesen nem maradhat ki egy mennyei, omlós marhaszeggyel készült fogás sem. Titka a lassú tűzön főzés, ami akár 6 órát is igénybe vehet. Ez azonban ne ijesszen meg, mert a munka nagy részét a gáztűzhely végzi. A zamatát pedig a hozzáadott áfonyalekvár biztosítja majd.

Almával sült csirke
Ez az egyszerű, mégis finom csirkés fogás szinte vágyakozik az ünnepi asztalra. Titka a vele sült alma, amelytől az illata és az íze is édeskés és aromás lesz. A bőre ropogósra, a húsa pedig omlósra sül, csak el ne felejtsd sütés közben párszor megkenni a szaftos pecsenyelével!
Fotók forrása: Getty Images