![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A bajor virslisaláta munkahelyi ebédnek is tökéletes
Virsli, savanyú uborka, meg amit még akarsz
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A virsli mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, de finom és kiadós húsos ételt varázsolni. Nézzük, hogyan csinálják ezt Bajorországban, a virsli őshazájában!
Ez egy elég egyszerű, de annál finomabb virslisaláta. Az ízét a virsli és a savanyú uborka adja, ezért ezeknek a minőségén nem érdemes spórolni, vegyünk jót, minél magasabb hústartalommal. Vagy amelyik bevált, és szeretjük.
A salátáknál általában nincs kőbe vésett recept, hogy mit kell, mit szabad és mit nem szabad hozzáadni. Úgyhogy nyugodtan elereszthetjük a fantáziánkat, és felhasználhatjuk azt, ami otthon van. A lényeg úgyis a virsli. Adhatunk hozzá retket, salátaleveleket, paradicsomot, snidlinget, lilahagymát. A lényeg, hogy a végén ecet-olaj zárja a salátakészítési műveletet.
Délre pont összeérik
Sőt, ha van időnk, akkor egy kicsit állni is hagyhatjuk a salátánkat. Ez pont jól jön akkor, ha munkahelyi ebédnek szánjuk: reggel pikpakk összerakjuk egy dobozba a hozzávalókat, nyakon öntjük a vinaigrette-tel, és mire eljön az ebéd ideje, már össze is értek az ízek. Pirítóssal, barna kenyérrel isteni!
Bajor virslisaláta
![bajor virslisaláta](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290982/29098219_16f3a3a6f0a75cde36236ac75daeda58_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab virsli
- 2 darab savanyú uborka
- 0.5 fej lilahagyma (opcionáls)
- 1 darab paradicsom (opcionáls)
- 3 fej retek (opcionáls)
- 1 marék snidling (opcionáls)
- 2 darab salátalevelek (opcionáls)
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Tetszőleges formára felvágjuk a virslit. Ha akarod, lehet karikára, de akár kockára, csíkokra, vagy jeti láb formájúra is. Te döntöd el.
Ugyanígy járunk el a savanyú uborkával, és a többi hozzávalóval is.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecet-olaj öntetet, majd jól összekeverjük, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!