A selymes borsókrémleves titka - 15 perces csoda kezdőknek is
Borsószezon!!!

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Hamarosan eljön a borsószezon, ami egyfelől szuper hír, hiszen a borsó finom, egészséges, és fejlett humorérzékkel még viccesnek is mondható növény. Másfelől viszont, ha belegondolunk gyerekkorunk borsószezonjaiba, akkor az unalomig ismételt borsófőzelék és borsóleves jut eszünkbe. Ez nem mehet így tovább, tessék, itt egy trendi alternatíva.

A krémlevesekben általában az a jó, hogy pikkpakk elkészíthetők, nem igényelnek különösebb technikai tudást, az eredmény mégis állati finom lesz. Egy nagy szemfényvesztés lenne az egész, ha nem volna mégis annyira selymes, és igazi a végeredmény.

Ezek a világ legegyszerűbb, leggyorsabb levesei, amik nem is nagyon kívánnak maguk után semmi nehéz második félét. Otthon azért szeretjük, mert 15 percet vesz csak el a napból, de a munkába járóknak is ideális, hiszen csak át kell önteni egy üvegbe, és akár bögréből kortyolgatva is fogyaszthatjuk. Végül pedig legyünk őszinték, nem kell képzett szakácsnak lenni az elkészítéséhez, így abszolút kezdő főzőcskézők is nyugodtan nekiállhatnak gyorsan megfőzni.

Az avokádótól el is tekinthetünk

Ha valaki nem szereti az avokádót vagy épp nem jut hozzá, nyugodtan el is hagyhatja, de ne feledkezzünk meg róla, hogy nagyon hasznos zöldségről (gyümölcsről?) van szó, ami vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag.

Borsókrémleves

4896386 244b557a6d9869fafa1a181561727bf0 wm

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 450 gramm zöldborsó
  • 2 darab avokádó
  • 1 darab hagyma
  • 200 mililiter főzőtejszín
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

1. A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk a zöldborsót, 2-3 percig pároljuk (ekkor félretehetünk néhány szem borsót a tálaláshoz).

2. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel. Nagyjából 10 perc alatt készre főzzük, hozzákeverjük a tejszínt, újraforraljuk, végül levesszük a tűzről.

3. Az avokádót csak ekkor adjuk a leveshez, különben megkeseredik. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest. 4. Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal, kecskesajt kockákkal, vagy mozzarella golyókkal.
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük