A tárkonyos raguleves csirkemellből a legfinomabb
Dobj utána egy egyszerű sütit, és kész is az ebéd

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tárkonyos raguleves mindenki kedvence, mert illatos, tápláló, húsos-zöldséges, és utána már jöhet is a desszert. Ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű, csak meg kell találni a jó sorrendet, ahogy a hozzávalókat a fazékba tesszük. Csirkéből az igazi!

Ebből az ételből nem lehet keveset főzni, mert elég sokféle hozzávalót kell a fazékba tenni, és a sok kicsi alapanyag végül egy meggyőzően hatalmas levessé áll össze. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem is szeretnénk keveset főzni belőle, mert egyszerűen megunhatatlan ízkavalkád, szívesen esszük, amíg el nem fogy.

Ráadásul a kalóriatartalma is nagyon baráti, a sok zöldség és a csirkehús ugyanakkor simán kiad egy komplett étkezést. Persze, ha utána még az asztal közepére teszel egy egyszerű süteményt, egész biztos, hogy hihetetlen népszerűségre teszel szert.

Fontos a jó sorrend

Alapszabály, hogy a legkeményebb dolgoknak kell a legtöbb főzési idő, ezért a gyökérzöldségeket tesszük először a fazékba. Méghozzá vajon pirítva, hogy még finomabb ízt kapjanak. Ez után jön a hagyma és a hús, majd a borsó, és a többi hozzávaló, amivel már csak pár percig kell főzni. Mindent egybevetve egy egy igazi jolly joker leves, próbáld ki bátran! Sőt, ha szeretnél, tehetsz bele gombát, zöldbabot, vagy egyéb finomságokat is, csak annál finomabb lesz a végeredmény.

Tárkonyos csirkeraguleves

tárkonyos raguleves

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 7 dekagramm vaj
  • 2 darab csirkemell filé
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab petrezselyemgyökér
  • 1 darab zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 evőkanál tárkony
  • 1 ízlés szerint só, bors
  • 2 liter víz vagy alaplé
  • 20 dekagramm zöldborsó
  • 1 opcionáls gomba, zöldbab
  • 0.5 darab citrom leve
  • 150 mililiter tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 deciliter tejszín

Elkészítés:

A gyökérzöldségeket kockára vágjuk, majd a nagyobb leveses fazekunkban vajat forrósítunk, és időnként kevergetve megpirítjuk rajta a zöldségeket.

Közben kockákra vágjuk a csirkemellet és a hagymát, majd ezeket is rádobjuk, megpirítjuk.

Amikor kifehéredett a hús, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Most jöhet a tárkony, ez után felengedjük a vízzel vagy az alaplével.

Amikor a zöldség már majdnem teljesen megpuhult, beletehetjük a zöldborsót, és ekkor jön rá a zöldbab és a gomba is, ha szeretnénk bele tenni.

Belefacsarjuk a citromlevet.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, egy kicsit szedünk hozzá a levesből, habverővel csomómentesre keverjük, majd még egy kicsit hozzáteszünk a forró levesből (hőkiegyenlítés), és az egészet visszacsorgatjuk a fazékba. Közben a habverővel kevergetjük a levest.

Hagyjuk egyet rottyanni, hogy a liszt megfőjön, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, és már kész is a levesünk. A tejszínnel már nem főzzük tovább.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük