Fűszeres, almás csirkeragu: joghurt lágyítja a curry ízét

csirkecurry
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre fűszeres, mégis lágy és könnyed a szósz, az édes kókuszital ellensúlyozza a karakteres fűszerek ízét.

Aki még barátkozik a curry ízével, annak bátran ajánlom ezt a receptet, krémes, nincs túlfűszerezve, mégis minden benne van, ami egy jó curryhez kell. Ha merészebb vagy a fűszerezést illetően, akkor pedig ezt a receptet készítsd el mindenképpen!

Az ősz kedvenc gyümölcse az alma, és bár általában süteményekhez használjuk a konyhában, szuperül illik húsételek mellé is. Egyszerre édes és savanykás ízével nagyon jól passzol a currybe, pirult fokhagymával és gyömbérrel kiegészítve tökéletes lesz az ízharmónia. 

A fűszeres szósz alapja édeskés kókuszital, de ha krémesebbre szeretnéd, joghurttal is érdemes megöntözni, ráadásul így még a curry ízét is lágyíthatod. Össze is főzheted vele, de az is elég, ha tálalásnál 1-2 kanállal a curryre kanalazol belőle, így mindenki eldöntheti maga, bele szeretné-e keverni.

Almás csirkeragu

csirkecurry2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 2 darab alma
  • 1 teáskanál gyömbér (friss)
  • 2 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 2 darab csirkemellfilé
  • 125 milliliter alaplé
  • 400 gramm kókuszital (konzerv)
  • joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, előbbit vágjuk kockákra, utóbbit reszeljük le. A szárzellert vágjuk karikákra. Az almát pucoljuk meg - rajta is maradhat a héja -, majd vágjuk kockákra. Egy kis darab gyömbért pucoljunk meg, majd reszeljünk le. A csirkemellfilét vágjuk nagyjából 2-3 centis kockákra.

Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük pár percig, míg megpuhul. Ekkor dobjuk rá a fokhagymát és a gyömbért, majd az almát és a zellert, 1-2 perc alatt keverjük át őket, míg a fokhagyma illatozni nem kezd. Keverjük bele a curryt is. Az egészet keverjük jó alaposan össze, majd borítsuk át egy tálba.

A serpenyőbe tegyünk még egy kis olajat, majd süssük a csirkemellfilét fehéredésig, az sem baj, ha itt-ott picit lepirul. 

Borítsuk vissza a félretett zöldségeket és gyümölcsöt a húsra, majd öntsük nyakon az egészet az alaplével és a kókuszitallal. Ha gyöngyözik, kapcsoljuk lejjebb a lángot, majd fedő alatt főzzük 10-15 percig, míg minden megpuhul. 

Ha krémesebbre szeretnéd, 1 evőkanál joghurttal meglocsolva tálald.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük