![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres, almás csirkeragu: joghurt lágyítja a curry ízét
![csirkecurry](https://kep.index.hu/1/0/3523/35232/352324/35232459_2695999_dbfe72a069138bbfe02814edaf0f0233_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egyszerre fűszeres, mégis lágy és könnyed a szósz, az édes kókuszital ellensúlyozza a karakteres fűszerek ízét.
Aki még barátkozik a curry ízével, annak bátran ajánlom ezt a receptet, krémes, nincs túlfűszerezve, mégis minden benne van, ami egy jó curryhez kell. Ha merészebb vagy a fűszerezést illetően, akkor pedig ezt a receptet készítsd el mindenképpen!
Az ősz kedvenc gyümölcse az alma, és bár általában süteményekhez használjuk a konyhában, szuperül illik húsételek mellé is. Egyszerre édes és savanykás ízével nagyon jól passzol a currybe, pirult fokhagymával és gyömbérrel kiegészítve tökéletes lesz az ízharmónia.
A fűszeres szósz alapja édeskés kókuszital, de ha krémesebbre szeretnéd, joghurttal is érdemes megöntözni, ráadásul így még a curry ízét is lágyíthatod. Össze is főzheted vele, de az is elég, ha tálalásnál 1-2 kanállal a curryre kanalazol belőle, így mindenki eldöntheti maga, bele szeretné-e keverni.
Almás csirkeragu
![csirkecurry2](https://kep.index.hu/1/0/3523/35232/352324/35232489_4b0d7d758cc7908aa519c475fc80f18d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- 2 darab alma
- 1 teáskanál gyömbér (friss)
- 2 evőkanál curry fűszerkeverék
- 2 darab csirkemellfilé
- 125 milliliter alaplé
- 400 gramm kókuszital (konzerv)
- joghurt
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, előbbit vágjuk kockákra, utóbbit reszeljük le. A szárzellert vágjuk karikákra. Az almát pucoljuk meg - rajta is maradhat a héja -, majd vágjuk kockákra. Egy kis darab gyömbért pucoljunk meg, majd reszeljünk le. A csirkemellfilét vágjuk nagyjából 2-3 centis kockákra.
Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük pár percig, míg megpuhul. Ekkor dobjuk rá a fokhagymát és a gyömbért, majd az almát és a zellert, 1-2 perc alatt keverjük át őket, míg a fokhagyma illatozni nem kezd. Keverjük bele a curryt is. Az egészet keverjük jó alaposan össze, majd borítsuk át egy tálba.
A serpenyőbe tegyünk még egy kis olajat, majd süssük a csirkemellfilét fehéredésig, az sem baj, ha itt-ott picit lepirul.
Borítsuk vissza a félretett zöldségeket és gyümölcsöt a húsra, majd öntsük nyakon az egészet az alaplével és a kókuszitallal. Ha gyöngyözik, kapcsoljuk lejjebb a lángot, majd fedő alatt főzzük 10-15 percig, míg minden megpuhul.
Ha krémesebbre szeretnéd, 1 evőkanál joghurttal meglocsolva tálald.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!