Pillanatok alatt elkészül az almás energiagolyó: fahéjjal meghintve kínáld

egcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütés nélkül készül az almás energiagolyó, a finomság jól zárható dobozban 5 napig is eláll a hűtőben.

Édesszájúak figyelem! Ha máris hiányzik az ünnepi desszertkánaán, de egyszerű és picit egészségesebb finomságra vágysz, akkor ez az almás energiagolyó a neked való.

A mennyei almás golyó pillanatok alatt elkészül, a kellemesen édes zamatról a datolya gondoskodik. Érdemes nagyobb adagban készíteni, mivel hűtőben, jól zárható dobozban 5 napig eláll, így sokáig élvezheted a nasit. A finomság alma helyett más gyümölccsel is készülhet, ha pedig vegán verzióban készítenéd el, vaj helyett használj mandulavajat.

Almás energiagolyó

egct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 50 g zabpehely
  • 50 g magozott datolya
  • 50 g darált mandula
  • 3 evőkanál vaj
  • 30 g szárított almakarika
  • 1 darab alma
  • 0.5 tk fahéj (+ a szóráshoz)
  • 15 g dió
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet, datolyát, mandulát, vajat, fahéjt, szárított almakarikákat helyezzük aprítógépbe. Az almát (héjával együtt) reszeljük le, tegyük a gépbe, és dolgozzuk egybe az alapanyagokat.

A masszából formázzunk tetszőleges méretű golyókat, forgassuk őket durvára vágott dióba. Helyezzük tálcára, majd fahéjjal szórjuk meg, tegyük a hűtőbe fogyasztásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük