![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Illatos, isteni almás-fahéjas zabkeksz: ezt válaszd, ha nassolnál valamit
![zabkeksz2](https://kep.index.hu/1/0/4086/40866/408665/40866567_3118465_9071fdbe48e8b10707db14c8864d7df4_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha nem tudsz lemondani az édes ízről, keress egészségesebb alternatívákat, ez az almás zabkeksz tökéletes választás.
Ebből a zabkekszből bátran nassolhatsz, habár nem cukormentes, ugyanis mézzel készül, sokkal egészségesebb választás, mint a hagyományos fehér liszttel és cukorral készült változatok. A zabpehely és a teljes kiőrlésű liszt is rostdúsak, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, így sokáig eltelítenek, és nem emelik meg a vércukorszintedet sem. Reggelire is tökéletes választás ez a zabkeksz, hogy energikusan induljon a napod.
Na és mitől lesz igazán finom ez a rostdús nassolnivaló? Az almától és a fahéjtól, az almás pite ízét adja vissza, csak éppen keksz formájában és egészségesebb kiadásban. A gyümölcsöt egészen apróra kell vágni, nagyjából 0,5x0,5 centis kockákat kell kapnod.
Vigyázz, hogy ne süsd túl a kekszeket, melegen még túl puhánnak tűnnek majd, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak. Ez az almás zabkeksz nem lesz ropogós, inkább omlós, tökéletes választás önmagában is.
Almás-fahéjas zabkeksz
![zabkeksz](https://kep.index.hu/1/0/4086/40866/408665/40866591_41e7bf53b28320107b001bfedb89ed9e_wm.jpg)
Hozzávalók 15 darabhoz
- 100 gramm zabpehely (apró szemű)
- 90 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 1.5 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 30 gramm vaj
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 150 gramm méz
- 1 közepes darab alma (Idared)
- 1 kk citromlé
Elkészítés:
Az almát mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk ki a magházát, majd vágjuk egészen apró kockákra. Tegyünk rá egy kevés citromlevet, keverjük vele össze.
Keverjük össze egy tálban az átszitált lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a fahéjat és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a tojást. Keverjük bele a mézet is.
Forgassuk a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, keverjük egyneműre a tésztát. Forgassuk bele az almát, majd tegyük a hűtőbe pihenni 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Fagyiskanállal tegyünk kupacokat a sütőpapírra, hagyjunk köztük helyet. Picit lapítsuk ki őket.
Toljuk a sütőbe 11-13 percre. Amikor az aljuk halványbarna, készen vannak.
Hagyjuk a tepsin kihűlni őket, úgy szilárdulnak meg a kekszek.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!