Kívül ropogós, belül lágy almás fánk – Maceramentes recept dagasztás és kelesztés nélkül

almásfánkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az almás fánk a világ legegyszerűbb olajban sült finomsága, hiszen megússzuk a tészta dagasztását és hosszas kelesztését.

Az egyszerű, mégis elképesztően finom almás fánk tésztáját csak összekeverjük, beletesszük a reszelt vagy kockázott almát, majd fagyiadagoló segítségével forró olajba szaggatjuk, aranybarnára sütjük, és már falatozhatjuk is.

Habár egyszerű desszertről van szó, a tésztát sokféleképpen izgalmassá tehetjük. Kerülhet bele fahéj, hiszen jól illik az intenzív aromájú fűszer a gyümölcshöz, de vaníliakivonat is mehet bele, ha pedig nem félünk a különlegesebb ízektől, szegfűbors és szerecsendió párosával is készíthetjük. A tésztába bármilyen fajtájú alma keverhető, én azonban a savanykásabb zöldet részesítem előnyben.

A joghurt minden sütemény tésztáját extra puhává teszi, így érdemes belőle keveset a tésztába keverni - de el is hagyható. A gyors almás falatokat vegánok is elkészíthetik, csak hagyják ki a tojást és növényi tejtermékekkel dolgozzanak.

Almás fánk

almásfánkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dekagramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál cukor
  • 250 milliliter tej
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 darab alma
  • olaj a sütéshez
  • porcukor (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tálba öntjük és egybekeverjük.

A tejbe belekeverjük az olvasztott vajat, joghurtot, a tojásokat, majd a lisztes keverékkel is egybeforgatjuk.

A megtisztított almákat lereszeljük vagy kockára vágjuk, alaposan a masszába forgatjuk, majd fagyiadagoló vagy kanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A fánkot aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük