
Puha, illatos almás-mazsolás muffin: uzsonnára is elcsomagolhatod

A muffin tésztája az almától és a mazsolától lesz izgalmas és szaftos, mely másod- és harmadnap is ugyanolyan puha.
Az édes finomságok univerzumában a muffin nagy kedvenc. Számos változatot próbálhatsz ki, így sosem unsz rá, és még az elkészítése is egyszerű. A muffint érdemes szezonálisan készíteni, így télen az almásat teszteld le.
Bármilyen almás muffin is készüljön, fahéj vagy gyömbér kötelező a gyümölcs mellé, mert remekül illenek egymáshoz. Ebben a változatban az a legjobb, hogy a tésztát még bőven fel lehet dobni, például 1-2 marék durvára vágott dió is elfér benne reszelt sárgarépával együtt. Az almás muffin tésztája kellemesen édes és szaftos, uzsonnásdobozba is bátran elcsomagolhatod.
Almás-mazsolás muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
- 70 g mazsola
- forró víz szükség szerint
- 240 g finomliszt
- 1 csipet só
- 200 g cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 2 darab alma
- 3 darab tojás
- 70 g olaj
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- tej szükség szerint
Elkészítés:
A mazsolát áztassuk annyi forró vízbe, amennyi ellepi, hagyjuk így 10-15 percig, addig állítsuk össze a tésztát. Miután lejárt az idő, a mazsolát szűrjük le és tegyük félre.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd keverjük hozzá a sót, cukrot, szódabikarbónát és a fahéjat.
A megtisztított almát reszeljük le, és a felesleges nedvességet nyomkodjuk ki belőle. Ezután adjuk a liszthez a mazsolával és a tojásokkal együtt. Ezután az olajat és a vaníliát is keverjük a masszához, majd apránként adagolva annyi tejet, amennyitől piskótaszerű állagot kap a massza.
A muffinsütőt béleljük ki papírral, majd fagyiadagoló segítségével töltsük meg a formát háromnegyedig.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. A sütési idő alatt alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!