Puha, illatos almás-mazsolás muffin: uzsonnára is elcsomagolhatod

mcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffin tésztája az almától és a mazsolától lesz izgalmas és szaftos, mely másod- és harmadnap is ugyanolyan puha.

Az édes finomságok univerzumában a muffin nagy kedvenc. Számos változatot próbálhatsz ki, így sosem unsz rá, és még az elkészítése is egyszerű. A muffint érdemes szezonálisan készíteni, így télen az almásat teszteld le.

Bármilyen almás muffin is készüljön, fahéj vagy gyömbér kötelező a gyümölcs mellé, mert remekül illenek egymáshoz. Ebben a változatban az a legjobb, hogy a tésztát még bőven fel lehet dobni, például 1-2 marék durvára vágott dió is elfér benne reszelt sárgarépával együtt. Az almás muffin tésztája kellemesen édes és szaftos, uzsonnásdobozba is bátran elcsomagolhatod.

Almás-mazsolás muffin

mct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 70 g mazsola
  • forró víz szükség szerint
  • 240 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 200 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 darab alma
  • 3 darab tojás
  • 70 g olaj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • tej szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztassuk annyi forró vízbe, amennyi ellepi, hagyjuk így 10-15 percig, addig állítsuk össze a tésztát. Miután lejárt az idő, a mazsolát szűrjük le és tegyük félre.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd keverjük hozzá a sót, cukrot, szódabikarbónát és a fahéjat.

A megtisztított almát reszeljük le, és a felesleges nedvességet nyomkodjuk ki belőle. Ezután adjuk a liszthez a mazsolával és a tojásokkal együtt. Ezután az olajat és a vaníliát is keverjük a masszához, majd apránként adagolva annyi tejet, amennyitől piskótaszerű állagot kap a massza.

A muffinsütőt béleljük ki papírral, majd fagyiadagoló segítségével töltsük meg a formát háromnegyedig.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. A sütési idő alatt alkalmazzunk tűpróbát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük