Ellenállhatatlan almás pite roppanós dióval: így lesz omlós a tészta
A klasszikus mamaféle almás pite dióval gazdagítva készül, így még pompásabb a kedvelt desszert.
Palacsintarajongók, figyelem! Ezt az almás változatot kötelező kipróbálni, ha kedveled ezt a műfajt, a gyümölcstől még puhább, édesebb és különlegesebb lesz a tészta. Nagy előnye, hogy nem kell pihentetni, ahogy bekeverted, már sütheted is.
Almából ne a savanykás, zöld héjú típust válaszd, minél édesebbel dolgozz, a gála tökéletes lesz hozzá. Ha kicsit ősziesebbre vennéd a figurát, akkor egy kevés fahéjjal is feldobhatod a tésztát.
Mivel sütőpor és szódabikarbóna is van a tésztában, a kis palacsinták inkább pufibbak lesznek, nem olyanok, mint a hagyományos változat, viszont éppen emiatt lesz légiesen könnyű és nagyon szerethető.
A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, joghurtot, tejet, olajat, vaníliakivonatot.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, tegyük picit félre a masszát.
Az almákat pucoljuk meg, majd reszeljük le, végül keverjük a masszába.
Forrósítsunk kb. 1 evőkanálnyi olajat egy tapadásmentes serpenyőben, majd tegyünk bele kb. 2 evőkanálnyi palacsintákat. Süssük őket oldalanként 2-3 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu