Vajban sült egész csirkecombok fokhagymával: amilyen egyszerű, annyira finom
A vajban sült csirkecomb ropogós, fűszeres és ellenállhatatlan, miközben az összeállítása pofonegyszerű.
Az őszi, téli időben mindenki szereti a tepsiben készült fogásokat, melyek táplálóak, ízletesek, és az elkészítésük nem igényel nagy figyelmet. Az egyik ilyen finomság a csirkecomb, melyet rengetegféle módon a sütőbe tolhatsz pirulni. A húst érdemes szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel párosítva sütni, úgy sokkal jobb ízt kap a csirke, és a körettel együtt készül el. Mivel az étel összeállítása egyszerű, hétköznap vacsorára is tökéletes, különleges íze miatt pedig vendégváró fogásnak is nagyszerű.
A csirkecomb szereti a fűszereket, sokféle ízzel párosíthatod. Az alma zamata miatt csak rozmaring került a húsra, de sokkal őszibb hangulatot is adhatsz a tepsis fogásnak, ha gyömbér és szegfűbors párosával próbálod ki. Alma helyett körtével is tökéletesen működik a recept.
A tepsit kenjük ki kacsazsírral, majd fektessük rá a csirkecombokat.
A húst sóval és borssal ízesítsük.
A megtisztított hagymát és almát helyezzük a hús mellé, szórjunk rá rozmaringot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 40-50 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu