Pillekönnyű amerikai palacsinta: olvadt csoki bújik meg a tésztában
Az egyszerű amerikai palacsinta önmagában is mennyei, de az élvezetet a tésztába kevert csokival még tovább fokozhatod.
Ez a végtelenül egyszerű, amerikai stílusú omlós palacsinta tökéletes alapja lehet egy villásreggelinek. A tetejére juharszirup kerül, mellé pedig friss gyümölcs, ami általában áfonya vagy eper.
Légy merész és próbáld ki úgy, ahogyan az amerikaiak is eszik: a juharszirup és az áfonya mellé tegyél a tetejére egy kocka vajat és süss mellé néhány szelet bacont is.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a porcukrot is.
A keverék közepébe készítsünk mélyedést az evőkanál hátuljával. Az elkészült lukba üssük bele a tojást, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, illetve mehet bele a tej is.
Kézi vagy elektromos habverővel keverjük simára a keveréket, majd öntsük át egy magasabb falú, keskeny kiöntőtálba vagy kancsóba.
Vegyünk elő egy nagy, tapadásmentes serpenyőt, lehet ez egy palacsintasütő is.
Közepes lángon hevítsük fel benne a vaj és olaj keverékét.
Amikor a vaj már habzik, öntsünk bele a palacsintatésztából annyit, hogy kb. 8 cm-es átmérőjű kört kapjunk. Egyszerre több palacsintát is beleönthetünk, de ügyeljünk rá, hogy azok ne érjenek össze, különben összesülnek.
Oldalanként süssük őket 1-2 percig, vagy amíg apró buborékok nem jelennek meg a palacsinták felszínén.
A kész palacsintákat tegyük tányérra, majd ízlés szerint nyakon önthetjük klasszikusan juharsziruppal, de megszórhatjuk áfonyával vagy bármilyen más gyümölccsel.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu