Pihe-puha áfonyás, krémsajtos muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat
Az áfonyában gazdag finomság tésztája a joghurtnak és a krémsajtnak köszönheti szerethető állagát, mely másnap is megmarad.
A muffin örök kedvenc, mely rengetegféle izgalmas recept szerint próbálható ki. Az egyik favoritom az áfonyás muffin, amit joghurt és krémsajt tesz izgalmassá. A finomság tésztáját bátran tovább lehet gazdagítani, jól áll neki a reszelt citromhéj, vagy akár aszalt áfonyával is megbolondíthatod.
Koronázd meg
A muffin még csinosabb, és persze finomabb lehet, ha kerül a tetejére korona. Remekül passzol hozzá a vajkrém, tejszínhab, vagy akár krémsajtból is elkészítheted a különleges diadémet. Ha így tennél, akkor krémsajtot (10-12 dkg), porcukrot (5 dkg) és citromlevet (2 evőkanál) keverj össze, majd töltsd a krémet habzsákba, és nyomd a kész muffin tetejére.
A muffinból bátran gyárthatsz dupla adaggal. A tésztája nagyon puha, légmentesen tárolva másnap is megőrzi tökéletes textúráját, és a csomagolást is jól bírja.
Áfonyás, krémsajtos muffin
Hozzávalók 14 darabhoz
- 18 dkg áfonya
- 2 darab tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg görög joghurt
- 5 dkg krémsajt
Elkészítés:
Az áfonyákat mossuk meg és csepegtessük le.
A tojásokat a vajjal és a cukrokkal keverjük habosra.
A lisztet szitáljuk tálba, és forgassuk egybe a sóval és a sütőporral. Ezután apránként adjuk a tojásos keverékhez a joghurttal és a krémsajttal együtt.
A simára kevert masszához az áfonya felét is forgassuk hozzá. Ezután adagoljuk papírral bélelt muffintepsibe.
A maradék áfonyát pakoljuk a formába adagolt masszára.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (körülbelül 20-25 perc).
-
2024-03-27 09:36:01
-
2024-03-21 08:32:02
-
2024-03-19 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!