Pihe-puha áfonyás, krémsajtos muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Áfonyás, krémsajtos muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az áfonyában gazdag finomság tésztája a joghurtnak és a krémsajtnak köszönheti szerethető állagát, mely másnap is megmarad.

A muffin örök kedvenc, mely rengetegféle izgalmas recept szerint próbálható ki. Az egyik favoritom az áfonyás muffin, amit joghurt és krémsajt tesz izgalmassá. A finomság tésztáját bátran tovább lehet gazdagítani, jól áll neki a reszelt citromhéj, vagy akár aszalt áfonyával is megbolondíthatod.

Koronázd meg

A muffin még csinosabb, és persze finomabb lehet, ha kerül a tetejére korona. Remekül passzol hozzá a vajkrém, tejszínhab, vagy akár krémsajtból is elkészítheted a különleges diadémet. Ha így tennél, akkor krémsajtot (10-12 dkg), porcukrot (5 dkg) és citromlevet (2 evőkanál) keverj össze, majd töltsd a krémet habzsákba, és nyomd a kész muffin tetejére.

A muffinból bátran gyárthatsz dupla adaggal. A tésztája nagyon puha, légmentesen tárolva másnap is megőrzi tökéletes textúráját, és a csomagolást is jól bírja.

Áfonyás, krémsajtos muffin

Áfonyás, krémsajtos muffin ct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 18 dkg áfonya
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg görög joghurt
  • 5 dkg krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyákat mossuk meg és csepegtessük le.

A tojásokat a vajjal és a cukrokkal keverjük habosra.

A lisztet szitáljuk tálba, és forgassuk egybe a sóval és a sütőporral. Ezután apránként adjuk a tojásos keverékhez a joghurttal és a krémsajttal együtt.

A simára kevert masszához az áfonya felét is forgassuk hozzá. Ezután adagoljuk papírral bélelt muffintepsibe.

A maradék áfonyát pakoljuk a formába adagolt masszára.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (körülbelül 20-25 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük